Simon vs. The Homo Sapiens Agenda – Af Becky Albertalli

Forfatter: Becky Albertalli
Forlag: Balzer + Bray
År: 2015
Sprog: engelsk
Sidetal: 303

Stjerner:⭐⭐⭐⭐⭐


Simon er homoseksuel, men ikke sprunget ud endnu. Han mailer anonymt med en anden homoseksuel dreng fra skolen, der går under dæknavnet Blue, men da hans klassekammerat Martin opdager det, afpresser han Simon og får ham til at hjælpe ham med at score veninden Abby – ellers vil alle kende til Simons seksuelle præferencer og vigtigere endnu Blue.

______________________

Jeg er så forelsket i den her bog. Den er simpelthen indbegrebet af nuttet. Den er så sød, næsten for sød. Men alligevel lige tilpas. Jeg føler godt, man kan mærke, at den er skrevet af en psykolog. Mange af samtalerne er så perfekte – jeg ville ønske folk kommunikerede sådan i virkeligheden. Det betyder ikke, at der intet går galt i bogen, eller at der ingen drama er, der er masser! Det hele løses bare på en næsten for perfekt måde. Men det er der også bare noget rart over. Det passer til bogen på en måde.

Simon, som karakter, er nem at falde for: sød, sjov, akavet og nørdet uden at være karikeret. Og så er han så head over heels i den mystiske Blue, at man ikke kan lade vær med smile stort. Selv Martin, som er den mest antagonistiske af karaktererne, er tredimensionel og virkelig. Albertalli virker virkelig til at forstå teenagere og tackler emnet om seksualitet og identitet med en respekt og ægthed, som skinner igennem fra start til slut.

Kapitlerne skifter mellem fortællingen og så uddrag af Simons og Blue’s mails. Den struktur fungerer rigtig fint, også selvom man ikke får hver eneste mail. Deres forhold opbygges på den måde mere organisk end slavisk.

Mens Simon overvejer og kalkulerer, hvem Blue kunne være, sidder man også som læser og gætter med. Romanen gør det ikke åbenlyst, selv om det er muligt at gætte sig til, men holder spændingen til det sidste. Forløsningen af mysteriet, af forholdet, er igen bare nuttet. Man kan ikke gøre andet end at smile. Det er en fantastisk følelse. Længe inden jeg havde læst sidste side, tænkte jeg allerede, at jeg måtte læse den igen, nu med min viden om hvem Blue er.

Alt i alt kan jeg ikke andet end MEGET VARMT anbefale bogen. Hvad end du er til YA og romantik normalt eller ej. Hvis man vil læse noget, der virkelig breder smil og varmer hjertet, så går man ikke fejl med Simon vs. The Homo Sapiens Agenda.

– Mette

En tanke om “Simon vs. The Homo Sapiens Agenda – Af Becky Albertalli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *