Panteon-sagaen 3: Panteons Prøve af Boris Hansen

Forfatter: Boris Hansen
Forlag: Tellerup
År: 2018
Originalsprog: Dansk
Sidetal: 947
Genre: fantasy, science-fiction


Stjerner:  ⭐⭐⭐⭐⭐


Tredje og anden sidste bog i Panteon-sagaen Panteons Prøve blev så lang at forlaget Tellerup måtte dele den op i to bind, men det mærker man slet ikke, når siderne nærmest vender sig selv. Der sker hele tiden noget. Sandheder afsløres, mens nye spørgsmål dukker op.

Universet i Panteon-sagaen formår stadig her i tredje bog at blive udvidet, hvilket skaber bedre indlevelse og større troværdighed. Jeg elsker at vi møder enkelte karakterer, som virker som hovedpersoner i deres egen historie og som vi på en måde ligeså godt kunne have fulgt i stedet for Lucas og Cassandra.

Strukturen er, som i de tidligere bøger, med kapitler tildelt de karakterer vi normalt følger, men denne gang er der også afsat sider til Tarvalis. I de afsnit hører vi hans ord til guderne ved Panteons Prøve. At det er opdelt og kommer løbende fungerer godt. Hvis hele talen blev dumpet til læseren på én gang ville det være en tung omgang eksposition, men på den her måde pirres læserens nysgerrighed og man kan løbende stykke fortidens og nutidens handlingsforløb sammen.

Saidas plot med blodenglen tager til og vi kommer til nogle spændende steder i undergrunden. Mehmet og Julias plotdel starter ud med nogle virkelig creepy, nærmest horror agtige kapitler og efterfølgende flettes deres side af historien mere og mere ind i fantasydelens. Vi får endelig indblik i Cassandras fortid og det var ventetiden værd. Jeg vil selvfølgelig ikke spoile, men det udvidede hendes person rigtig fint og gjorde at jeg bedre forstår og kan lide hende nu end tidligere.

Den lurende konspiration afsløres endelig – og selvom jeg havde lidt på fornemmelsen, hvor vi var på vej hen, var der stadig en del der overraskede mig. Og jeg elsker den gråzone der er, hvor det ikke er så ligetil at sige, hvem der har ret og er de gode eller hvem der er de onde.

Slutningen og optakten til slutningen har næsten brug for sin egen anmeldelse. Der er fart på, der er twists og tårer og ja naturligvis ender vi på en ond cliffhanger!

-Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *