Top Ten Tuesday – Villains

For første gang prøver vi at give os i kast med Top Ten Tuesday, der blev skabt af The Broke and the Bookish i 2010 og sidenhen rykket til That Artsy Reader Girl. Formålet med disse top ti er at bringe kærligheden til bøger frem gennem litterære lister. Hver tirsdag er emnet for listen et nyt emne, og denne uge byder på Villains (skurke). Både de bedste, værste, dem man elsker at hade, de creepy, onde m.m. Vores liste er lidt løst sammensat med litterære skurke, og derfor er rækkefølgen ikke en fast top 10, men snarere bare en liste over de skurke, vi har hæftet os ved i litteraturen på forskellige måder.


  1. Dolores Umbridge (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

Her er tale om en skurk, man elsker at hade. Fy føj for et kvindemenneske. Hun får virkelig blodet til at koge!


  1. Cersei Lannister (A Song of Fire and Ice)

Cersei er en af den slags skurke, man foragter og så alligevel beundrer på en måde, fordi hun er virkelig godt skrevet og meget udspekuleret. Hun spiller spillet virkelig godt.


  1. Norman Bates (Psycho)

Norman Bates er både en uhyggelig skurk, og en man føler med. Han er uhyggelig i det omfang, at han er så besat af sin mor og både klæder sig ud som hende og har hendes lig liggende i huset. Forklædt som sin mor slår han folk ihjel. Men man føler samtidig med ham, fordi det er så tydeligt, at der har været et meget usundt forhold mellem ham og moderen, hvor hun har domineret ham totalt, så han i stedet har udviklet en personlighedsforstyrrelse og dertil en personlighed, der hedder Norma, ligesom moderen.


  1. Voldemort (Harry Potter)

Voldemort er en af de velskrevne skurke, fascinerende og skræmmende. En rigtig god modspiller til Harry Potter.


  1. Big Brother (1984)

I 1984 styres samfundet af den altoverskyggende overvågning. Big Brother er ikke som sådan en person, man møder, men mere hele ideen om massiv overvågning og totalitær magt. En skurk der kan siges at være lige lidt for tæt på virkeligheden.


  1. Annie Wilkes (Misery)

Hun er simpelthen nødt til at komme på denne liste! Hun er nok en af de mest skræmmende skurke (af den mere realistiske slags), fordi hun er helt ligesom du og jeg. Næsten da. Udadtil virker hun ganske normal. Hun er bare besat af en forfatter og hans bøger, hvilket fører til kidnapning og mishandling af den stakkels forfatter. Tænk sig at have så psykotisk en fan. Hun er netop skræmmende gennem sin menneskelighed.


  1. Rhysand (A Court of Thorns and Roses)

Okay, så Rhysand er ikke helt en skurk og er det i så fald kun i første bog i Feyres øjne. Resten af bøgerne er han det stadig lidt i andres øjne. I virkeligheden er hans ondskab og skurke-rolle en maske, han påtager sig for at beskytte sit rige og sin familie. Det gør ham ret lovable.


  1. Kaz Brekker (Six of Crows)

Et eller andet sted er Kaz Brekker en skurk. Ikke en af de onde, men snarere den udspekulerede type. Kaz er en meget rund karakter, hvor ondskab og godhed balancerer på fineste vis.


  1. Victor Frankenstein (Frankenstein)

Victor Frankenstein er den skurk alle glemmer er den rigtige skurk. I stedet bliver hans kreation ofte forvekslet med ham og kaldt Frankenstein. Victor leger Gud og skaber liv, men afviser så sin kreation og skyder al skylden fra sig, når tingene begynder at gå gruelig galt.


  1. Pennywise (It)

En af de mest creepy skurke. Godt nok kan væsnet It forvandle sig til alt muligt, og formen kommer an på den enkeltes frygt, men mest ikonisk er formen som klovnen Pennywise.


Hvilke skurke er på din top 10 liste?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *