Lidenskabens pris af Niels Ole Busk

Forfatter: Niels Ole Busk
Forlag: H. Harksen Productions
År: 2014
Sprog: Dansk
Sidetal: 133
Genre: Gotisk Krimi, Mystik, Overnaturlig


“Bare fordi jeg havde en viden, betød det ikke, at jeg skulle lade den diktere mine handlinger.” 


Stjerner:⭐⭐⭐1/2


Lidenskabens pris er en såkaldt gotisk krimi, der blander gotiske elementer med krimien. Der er derfor tale om forbrydelser, der er dystre og uhyggelige, samt en opklaring af disse. Dette er mit første møde med en gotisk krimi, og jeg var ret spændt på at læse den for at se, hvordan genren egentlig indfries.

Filosofilæreren Maurice kan se andet og mere end det almindelige menneske, og da der i en lejlighed findes en forbrændt mand og en kvinde fuld af pusfyldte blærer overalt på kroppen, drages han ind i efterforskningen, fordi hans viden om det overnaturlige forhåbentlig kan kaste nyt lys over en sag, der mildest talt er mystisk.

På trods af sin korthed sker der utrolig meget i romanen, hvor forbrydelsen også når at blive opklaret. Der er derfor også fart over feltet, og historien starter in medias res. Maurice er en interessant person at følge, der bruger humor i situationer, hvor det måske ikke lige burde bruges. Er man bekendt med Harlan Cobens karakter Myron Bolitar, så er det lidt den type karakter, man får fornemmelsen af i Maurice. Sproget er nemt og ligetil, og jeg kunne måske godt savne noget mere ved sproget, men jeg kan ikke helt sætte fingeren på hvad. Bogen er spændende, foruden at være dyster og uhyggelig. Der er både dæmoner, ritualer og mystiske hændelser. Universet er mørkt og tager læseren med ind i mørkets og menneskets fordærv, hvor man overraskes over, hvordan det egentlig hænger sammen.

Jeg giver bogen 3,5 stjerner. For selvom jeg manglede noget mere, så var jeg alligevel positivt overrasket over, hvor godt det var lykkes at skrive en gotisk krimi, og hvor grotesk og dyster den egentlig var. Og jeg skal bestemt læse den næste i serien.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *