Skrivetip #3

Du kender det sikkert godt. Du har været i et super godt flow og har fået skrevet en hel masse sider. Det kører bare. Næste dag læser du det lige igennem igen og retter typos og stavefejl. Så tænker du: det ser da meget godt ud! Og ja, det er sikkert godt, men i stedet for kun at læse med øjnene, så prøv ørene! Derfor er denne måneds skrivetip:


Læs højt


Når du læser din egen tekst højt, opdager du nemmere og hurtigere de steder, hvor teksten ikke fungerer. På den måde kan du finde ud af, om der er et godt flow og få styr på tempo. Tempo er ofte for hurtigt, hurtigere end du tror, når du kun har læst teksten i dit hoved. Ved at læse højt kan du mere naturligt finde frem til, hvor sætningen naturligt skal deles op i to. Synes du, det er mærkeligt at læse højt for dig selv, kan du jo eventuelt læse højt for en anden, eller lade den anden læse højt for dig. På den måde får du også brugbar feedback, hvis du selv er gået lidt i stå. Vi har i hvert fald selv gjort brug af dette tip, specielt ved eksamensopgaver, hvor teksten skulle stå knivskarpt. Vi kan derfor kun anbefale at huske på dette tip til dit næste skriveprojekt.


God skrivelyst!
Litteraterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *