Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling af Hella Joof

Reklame for Bookmate


Forfatter: Hella Joof
Forlag: Gyldendal
År: 2016
Sidetal: 117
Sprog: Dansk


Stjerner: ⭐⭐⭐⭐


“Man skal drysse glimmer på, hver gang der sker noget godt, og stille det på kaminhylden.”


Jeg har længe gerne ville læse Hella Joofs Papmaché-reglen, så da Bookmate tilbød et gratis abonnement, så jeg det som en oplagt mulighed for endelig at give mig i kast med bogen. Min oprindelige plan var at høre bogen som lydbog, men jeg måtte hurtigt indse, at jeg ikke dur til det. Jeg mister hurtigt koncentrationen og får slet ikke samme oplevelse, som når jeg selv læser. Heldigvis kunne jeg også finde bogen som e-bog derinde.

Det er ikke sidste gang, jeg benytter mig af Bookmate. Udvalget er bredt og varierende, så der er noget for enhver smag – og der er da også mange flere, jeg gerne vil udforske!

Papmaché-reglen handler i bund og grund om livet, og de spilleregler som livet har. Hvordan vi bør værdsætte det, vi allerede har, og være taknemmelige. Hvordan vi af pli og venlighed bør gøre veninden opmærksom på, at hun har birkes mellem tænderne, eller hvordan vi bør sætte pris på den grimme hjemmestrikkede sweater som bedstemor Birte med et stort smil overrækker til jul. Den indeholder 25 små regler, som livet kan (og burde) leves efter med små anekdoter fra Hellas eget liv.

Af skønne regler kan eksempelvis nævnes:


Glimmer-reglen. Denne regel handler egentlig om, at vi skal huske de gode oplevelser her i livet. Selv de helt små. Det, der gør os glade, skal have lidt ekstra glimmer og stilles til frit skue på kaminhylden (hvis man har sådan én), så man bliver mindet om disse oplevelser.


Pizza-reglen. Hvorfor nøjes, hvis du kan gå efter det, du gerne vil have? Når du bestiller pizza, vælger du jo den, du helst vil have – hvorfor så ikke også gøre det i alle henseender?


Bage-reglen. Bare fordi ingen andre melder sig til den sure tjans, behøver du heller ikke gøre det. Det afføder bare negativitet, når du gør det, fordi ingen andre gider. Så hellere være glad!


Og måske endda den vigtigste (i min optik) af dem alle Den STE-regel. Lige fra barnsben af får vi at vide, at vi skal være den STE af et eller andet, hvad end det er den klogeste, sødeste eller smukkeste. Accepter i stedet, at du ikke kan være den STE af alt og sæt pris på det, du så er.


Bogen er ligetil med et levende og let sprog, hvor Hella Joofs fortællerstemme flyder derudaf og river læseren med på en underholdende og lærerig rejse gennem oplevelser, man nemt kan nikke genkendende til. Selvom det egentlig er en lidt tankevækkende bog, så er reglerne krydret med en god portion humor og uhøjtidelighed, så det ikke bliver alt for tungt og belærende. Mens man læser, kan man næsten mærke Hella Joof bag hvert enkelt bogstav.

Papmaché-reglen er en sprudlende og sjov bog om livet med alt, hvad det indebærer – og hvis du synes, at livet er lidt for træls, eller du på en eller anden måde har brug for livsråd, så vil jeg anbefale dig at enten læse eller lytte til denne.


Den kan læses her https://da.bookmate.com/books/bgZDU26b


Og husk det nu – glimmer på og op på kaminhylden ✨✨

– Camilla

En tanke om “Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling af Hella Joof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *