Gudernes krig #1: Gudindens avatar af Henriette Hesselholdt

Forlag: Tellerup
År: 2019
Sidetal: 261
Sprog: Dansk
Genre: Fantasy, YA

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Den unge præstelærling Paleon er en del af et lille hemmeligt følge, hvis mission er at føre elveren Si’il sikkert gennem landet Serelia. Hun skal til månegudinden Haias tempel for at udfylde sin rolle, men mange farer lurer på rejsen.


Gudindens avatar
var en vældig fin læseoplevelse, om end en smule kort og derfor til tider overfladisk. Her tænker jeg på universet, som jeg godt kunne have brugt mere information om. Det er bygget på en klassisk forestilling om middelalderlige magiske fantasyverdener, men der mangler detaljer. Eksempelvis kunne jeg godt tænke mig at vide præcis hvilke væsner der findes? Hvad er deres indbyrdes relationer og historie? Hvor mange guder og gudinder findes der? Der er lige nok information til, at man kan finde rundt i historien, men ikke helt nok til at gøre universet til sit helt eget. Og det er synd, da jeg kan mærke, at der er et godt stykke arbejde bag universet. Det vises bare ikke frem. Endnu i hvert fald.

Karaktererne kunne jeg også godt have tænkt mig lidt mere tid med. Meget af bogen foregår på rejsen og med diverse forhindringer og kampe. Det er vildt godt skrevet og med god indlevelse og intensitet. Der mangler bare lidt mere dybere karakterinteraktion til min smag. Når det så er sagt, så er de alle interessante, og jeg glæder mig til at lære mere om dem. Paleon, der vakler i sin tro og loyalitet, Katalena, der modsat har meget stærke meninger og ved, hvad hun vil. Si’il, der med sin ro blindt stoler på både sit følge og sin gudinde, Sorkan, der gemmer på mange hemmeligheder og Jarsala, hvis fortid komplicerer hendes fremtid. Nå ja, og så Colvar …

Handlingsmæssigt bliver det mest interessant i slutningen, hvor flere sandheder kommer frem og der lægges fint op til næste bog. Indtil da er bogen meget præget af rejsen, nærmest lidt D&D ’adventure’ agtigt, hvor forskellige fjender og forhindringer skal overvindes. Det var desuden fedt, at det var en selvfølge, at man kunne vie til liv til gudinden og få hende som ’hustru’ uanset køn.

Sprogligt er Gudindens avatar en fryd at læse. Tempoet i scenerne er perfekt, og der skiftes synsvinkel regelmæssigt, så vi kommer ind i tankerne på alle de vigtigste karakterer. Katalena og Sorkans spydigheder og sarkasme var noget af det bedste i bogen, og jeg var faktisk mere interesseret i deres relation end Katalena og Colvar.

Så er du til velskrevet klassisk fantasy med alt fra elvere og trolde til guder og gudinder, og elsker du dramaet, der kommer med hemmeligheder og intriger? Så bliver du ikke skuffet med Gudindens avatar.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *