Sjælens Ekko

Luscinias Lyrik 2: Sjælens ekko af Marie Alexander White

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt af forfatteren

Forfatter: Marie Alexander White
Forlag: Forlaget Petunia
År: 2019
Sidetal: 369
Sprog: Dansk
Genre: Ungdomsroman, YA, LGBT+

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Agathe skal bare lige have de sidste eksamener overstået og så står det på sommerferie og tid til at være sammen med Kaia. Eller det var drømmescenariet i hvert fald, men sådan bliver det ikke helt. Verden udenfor deres boble bliver ved med at forstyrre, og tiden strækker sig længere og længere imellem de dage, hvor de kan være sammen. Agathe får set en ny side af Kaia, og selv kæmper hun med at skulle lukke Kaia ind og fortælle en dyster hemmelighed.

Sjælens Ekko er anden bog i serien Luscinias Lyrik og man kan klart mærke en forbedring i både skrivestilen, flow og struktur. Vi følger stadig Agathe, men denne bog handler om, hvordan hun navigerer i sit nye forhold med Kaia. Kaia har nemlig knap nok tid til at være sammen med Agathe, da hendes far presser hende med hendes musiske karriere. Som Agathe finder ud af er meget større end hun har gået og troet. Det skaber lidt konflikt, hvor Agathe føler sig forladt og hvor Kaia er jaloux på My, som er den person Agathe bruger sin tid med i stedet. Jeg elsker My. Hun er virkelig en skøn karakter, og hun kæmper med sit eget i form af en syg mor og så Jannie, der opfører sig koldt overfor hende. Der er andre sideplot med andre karakterer romanen igennem, men de forbliver som sideplot, så fokus er på Agathe og Kaias forhold. Et af mine kritikpunkter i første bog var, at den føltes splittet, men her følger det hele fint en rød tråd.

Hvor spændingen i første bog kredsede om, hvorvidt sandheden kunne se dagens lys og hvorvidt Agathe og Kaia fandt sammen, så er spændingen i Sjælens Ekko centreret mest omkring Agathes hemmelighed og så de små konflikter, som opstår med et langdistance forhold. Agathes fortid er voldsom og slet ikke noget jeg havde set komme. Men jeg synes emnet behandles rigtig fint, og morens ambivalente reaktion fremstod ægte, om end frustrerende.

Selvom bogen på mange punkter er bedre skrevet end første bind, var den alligevel til tider lidt tung at læse. Sproget er rigtig fint, og beskrivelserne og metaforerne er gode og originale, men dialogerne føltes ofte endeløse. Vi taler side efter side kun med replikker og meget få beskrivende ord til scenen. Nogle gange mistede jeg tråden og blev forvirret over, hvem der talte. Det kunne med fordel strammes op, så de lange samtaler blev skåret mere ind til benet. Men måske det bare er mig. Jeg blev i hvert fald lidt træt engang imellem.


Men har du læst første bog, og kunne du lide den, så synes jeg, du skal læse videre. For alt i alt er Sjælens Ekko en gennemtænkt og vellykket LGBTQ+ ungdomsroman om kærlighed. Om at skulle opbygge et forhold og fastholde det, og huske at stole på hinanden og lukke hinanden ind.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *