Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen

Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren

Forfatter: Nils Jacob Rey Henningsen
Forlag: Trykværket
År: 2019
Sprog: Dansk
Sidetal: 467
Genre: Krimi, dystopi, sci-fi, thriller

Stjerner: ⭐⭐

Er dette himlen foregår i en ikke så fjern fremtid, hvor verden har samlet sig i store unioner. I Union City i Europa findes en biolog myrdet i sit hjem, og det er starten på en handling, hvor mange tråde vikles ind i hinanden i jagten på morderen. Hvor modsatrettede politiske kredse kæmper om ”herredømmet” i Europas forenede stater, og hvor ingen kan vide sig sikker. Ted, den ansvarlige for efterforskningen, sender en agent undercover for at få svar, men stærke magter kæmper indbyrdes i unionerne, og der står hurtigt mange liv på spil. 

Det forekommer mig en smule svært at skrive et fyldestgørende resumé af denne roman, fordi der er så mange forskellige plottråde, der vikles ind i hinanden og på kryds og tværs. Mordet på biologen er katalysatoren for hele handlingen, men det er kun i første og sidste del, at der er fokus på dette. De øvrige kapitler tager i stedet fat på de politiske magtkampe de forskellige partier imellem, hvor racisme, korruption og jagten på det perfekte menneske er den gennemgående handling. Romanen er meget lang og fyldt med mange karakterer, navne og informationer. Det er med at holde tungen lige i munden, hvis ikke man vil drukne undervejs. Desværre oplevede jeg dog selv at blive lidt tabt i mængden, fordi handlingen er så kompleks og indviklet, som den er.

Er dette himlen er ikke en klassisk krimi, men blander lidt af thrillerens elementer med lidt sci-fi, idet handlingen foregår i fremtiden, hvor mange ting er blevet mulige. Blandt andet forlængelse af levetiden til 120 år og evnen til selv at designe dit barn. Det er en meget dystopisk fremtid, hvor der er noget skræmmende realistisk over nogle af tingene, da man nemt kan forestille sig, at det er en mulig fremtid, vi kunne bevæge os mod. Karaktermæssigt er der virkelig mange at holde styr på, og da der ikke er noget særligt som sådan ved hver karakter, flyder deres karaktertræk lidt sammen for mig. Derudover er der ikke rigtig nogen udvikling i karaktererne, der er mere statiske end dynamiske.

Sproget i romanen er let og ligetil, hvor overskrifter lader læseren vide, hvor i handlingen man befinder sig. Det er en fin detalje, der skaber overblik og struktur over handlingen. Når det så er sagt, så synes jeg, at der flere steder er nogle ret kluntede vendinger samt beskrivelser, der uden problemer kunne være udeladt. Som nævnt er der meget fyld i romanen, og i mine øjne kunne der godt være skåret mere af handlingen, så den blev mere præcis på en måde. Det ville den godt kunne holde til. Ligeledes opdagede jeg også flere steder, der godt kunne have brugt noget korrektur, særligt hen mod slutningen, hvor der listede sig småfejl ind.

For mig var Er dette himlen desværre ikke en femstjernet læsning. Det interessante ved romanen findes i fremtidstankerne og tematikkerne, men for mig falder både handling og karakterer lidt til jorden. Selvom dette kun er første del af en serie, kan jeg mærke, at jeg nok ikke kommer til at læse videre.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *