Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberley og Austin SIegmund-Broka

Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberley og Austin Siegemund-Broka

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Palatium Books

Forfatter: Emily Wibberley og Austin Siegemund-Broka
Forlag: Palatium Books
År: 2020
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 316
Genre: YA, romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

 

“”Hvad siger du til, at jeg beder om din ærlige mening, men hvem prøver jeg at narre? Du er jo altid ærlig.””

 

Hvis jeg skal være helt ærlig handler om 17-årige Cameron Bright, der altid siger sin ærlige mening uden hensyn til, om det kunne såre den person, der står for skud. Cam har forelsket sig i en fyr, og bedst som hun tror, at der er ved at ske noget mellem dem, overhører han hende tale nedsættende til en af de andre piger på skolen. For at vinde ham tilbage beslutter Cam sig for at “tæmme” sig selv, og det betyder først og fremmest en masse undskyldninger til de mennesker, hun har såret gennem tiden. Men det er nemmere sagt end gjort, og undervejs blomstrer nye venskaber og følelser, og Cam indser, at hun ikke behøver at gå på kompromis med sig selv. 

Først og fremmest synes jeg, at bogen har et interessant tema med et godt budskab om være tro mod sig selv og ikke ændre på, hvem man er for at glæde andre og passe ind i normerne. Et stærkt budskab om at man ikke skal ændre på sig selv for andres skyld, men for sin egen. Fordi man ønsker at være et bedre menneske. Dette kommer ikke kun til udtryk i Cam, men også i mange af de andre karakterer i bogen. Cam, der i mange år har forsøgt at leve op til sin fars idealer og skubbet sig selv i baggrunden, eller Brendan, der skjuler sin hobby for sin far, fordi det ikke passer ind i fremtidsplanerne. Disse problematikker skildres på en rigtig fin og realistisk måde.

Det leder mig videre til karaktererne. Selvom Cam i mange tilfælde, især i forhold til menneskerne omkring hende, forekommer som en ret unlikeable karakter, så er der meget mere til hende end den bitchy facade, hun viser frem for andre. Hun er en kompleks karakter med masser af dybde og noget af en udvikling i løbet af romanen. De kampe, der foregår i hende, mellem at opnå sin fars anerkendelse og gøre det, hun har lyst til, er virkelig godt fortalt, og man kan som læser forstå, hvor hendes attitude kommer fra. Fælles for alle karakterene i Hvis jeg skal være helt ærlig er, at der er meget mere under overfladen, end hvad Cam lige går og tror.

De nye venskaber og følelserne, der blomstrer, tilføjer historien lidt mere sødme, uden at det romantiske kommer til at fylde for meget. Det mere alvorlige og det lette harmonerer rigtig fint og gør, at det ikke bliver for tungt. Og så er kærlighedshistorien mellem Cam og fyren bare virkelig sød, selvom det romantiske selvfølgelig følger det klassiske plot i den genre og derfor er lidt forudsigelig.

Hvis jeg skal være helt ærlig er en sød historie med lidt mere bid og noget på hjerte. Og så er den da helt perfekt til læsning i påsken!

– Camilla

En tanke om “Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberley og Austin Siegemund-Broka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *