Død verden 4 Forenet

Død verden 4: Forenet af Louise Haiberg

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren

Forfatter: Louise Haiberg
Forlag: Tellerup
År: 2020
Sider: 284
Sprog: Dansk
Genre: Sci-fy/fantasy, horror

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Det er ikke slut endnu. Peter har fundet en kur til menneskene, men Bane er stadig syg. Alle andre har opgivet håbet, men Nera holder stædigt ved. Han må kunne reddes. Og hvis ingen andre vil gøre noget for at redde ham, må hun tage sagen i egen hånd – selv hvis det kan koste hende livet.


Tredje bog i Død verden serien efterlod læseren med mange spørgsmål, og hvorvidt Bane kunne helbredes henlå i det uvisse. Det spørgsmål tager fjerde bog Forenet op med det samme, for Nera er intet hvis ikke viljefast og håbløst forelsket i sin vampyrelver. Redningen af Bane går dog ikke præcis som planlagt, og de to får flere problemer på halsen end de lige havde set komme.

Vi får lidt mere indblik i vampyrelvernes verden og deres magi, hvilket var noget af det, jeg håbede på efter tredje bog. Nera og Bane får også mere tid sammen, hvilket var rart, da jeg i alle de tidligere anmeldelser har eftersøgt mere indsigt i deres forhold. Der er måske kun lidt flere reelle samtaler mellem dem, men jeg følte faktisk alligevel, at deres forhold blev mere ægte i denne bog. Aidan, som jeg tidligere følte til tider blev glemt, er også blevet brugt bedre denne gang. Når han er der, fremstår venskabet med Nera stærkt og ægte.

Der er som sædvanlig super god indlevelse i Neras tanker gennem dagbogssiderne og i de nærværende og nervepirrende beskrivelser bogen igennem. Haiberg skriver flydende og let, og siderne vender sig selv. Der er også en god balance mellem spænding og humor, som formår at holde verdenen og karaktererne levende og realistiske.

Tematisk kredser bogen om, hvor meget man er villig til at ofre for den man elsker og for den fremtid, man ønsker at se. Bogen vender også tilbage til første binds tema omkring monsteret i os alle, men på en ny måde.


Alt i alt har jeg været ret glad for Død verden serien, især når man tænker på, at jeg ikke er zombiefan. Jeg synes Forenet er en perfekt afslutning på en virkelig god og original serie, og jeg er glad for, at vi fik denne fjerde bog til ordenligt at afslutte Neras historie.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *