gudernes krig den knuste

Gudernes krig #2: Den knuste gud af Henriette Hesselholdt

Forlag: Tellerup
År: 2020
Sidetal: 334
Sprog: Dansk
Genre: Fantasy, YA

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Paleon og Colvar søger efter Jarsala og finder spor under en diplomatisk rejse sammen med paladinen Vermilla. Mange farer truer, når krig mellem både mennesker og guder blusser op, men de finder også allierede blandt andet i den mystiske mand Derell, der tørster efter hævn og kan høre en gudinde i sit hoved. På samme tid plages Katalena af drømme om Sorkan, og Sorkan plages af den magt vampyrerne nu har over ham.


Den knuste gud
er anden bog i serien Gudernes krig og en flot opfølger til den første. Vi følger stadig Paleon, Colvar, Katalena og Sorkan, men i denne tilføjes synsvinklen fra Vermilla også, plus en håndfuld nye karakterer. Det er mange synsvinkler at holde styr på, men det fungerer for det meste uden forvirring. Paleon, Colvar og Vermilla følges ad en del af bogen, mens Katalenas plot bindes til Sorkan. Herudover får den nye karakter Derell en del plads med sit eget plot om sin mystiske fortid, sit ønske om hævn og sin uvilje mod den fremtid, der ser ud til at være for ham.

Jeg faldt ret hurtigt for Derell, og jeg elsker dynamikken mellem ham og gudinden Jupué, som taler i hans tanker. Hans historie fascinerer mig, både fordi der er så meget, der stadig kan afsløres omkring ham, men især fordi han er splittet på flere måder. Mellem det han selv ser sig som, og det andre ser ham som, og mellem sit gamle liv og den fremtid han ønsker. Det kan man egentlig sige om mange af karaktererne, da de fleste enten har eller kommer til at stå overfor et valg mellem det de var og det de gerne vil være eller kunne blive. Men lige med Derell bliver det sat i et større, mere episk perspektiv.

Katalena og Sorkans udvikling var interessant, men føltes også en anelse forhastet til tider. Jeg er dog spændt på at se, hvor det bærer hen, og begge deres plots ender i dette bind på cliffhangers. Vermilla var en fin tilføjelse til karaktergalleriet, men får først virkelig slået igennem helt til slut, hvor også hendes plottråd ender i en cliffhanger.

Universet bliver, med Paleon og Colvars rejse ud over kortet, udvidet en hel del. Vi møder andre kulturer, andre væsner og andre guder, hvilket alt sammen er med til at gøre verdenen mere levende. Jeg synes også Den knuste gud har en bedre balance mellem action og dialogscener end første bind, hvilket skaber et endnu bedre flow i læsningen.

Henriette Hesselholdt skriver stadig strygende godt, og kombineret med de korte kapitler vendes siderne endnu hurtigere. Har du læst første bog i serien kan du roligt læse videre.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *