Forglem mig ej

Rosenholm-trilogien 2: Forglem mig ej af Gry Kappel Jensen

Forfatter: Gry Kappel Jensen
Forlag: Turbine
År: 2020
Sprog: Dansk
Sidetal: 427
Genre: Fantasy, YA

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og en halv

Kirstine, Kamille, Victoria og Malou er tilbage på Rosenholm til deres andet år på den magiske skole. Efter dramaet sidste år har noget forandret sig hos Kirstine, og Victoria har svært ved at få fat på Trine igen. Men de er nødt til at finde frem til den sande morder, før det er for sent. For man kan ikke løbe fra et løfte til en ånd. Malou graver nye ledetråde frem, som fører de fire piger på sporet af Trines familie. Men jo mere de roder op i fortiden, desto mere bliver de hver især indviklet i et spind af hemmeligheder.

 

Mordmysteriet fortsætter side om side med den magiske skolegang i andet bind af Rosenholm-trilogien. Flere hemmeligheder afsløres og nye dukker op. Både i forhold til ånden Trines fortid og pigerne selv. Endnu engang er plottet fantastisk stykket sammen. Det er ikke ligetil at gætte, hvad der sker, eller hvor plottet er på vej hen. Faktisk vil jeg mene, det var endnu mere kompliceret her i andet bind, til trods for at vi får flere oplysninger. Puslespillet er ikke nemt at samle, men det er alt sammen troværdigt og vigtigst af alt spændende.

Jeg føler klart, at Forglem mig ej er Malous bog. Hun har en interessant personlighed og flere veje, hun kan ende med at tage. Malou og Victoria får begge muligheden for at blive optaget i en prestigefuld klub for de dygtigste elever, og deres forskellige reaktioner fremviser både deres forskellige personligheder, baggrunde og drømme for fremtiden. Der spares heller ikke på dramaet hos Malou, hverken i forhold til veninderne, drenge eller Zlavko.
Vi får også mere indblik i Victoria og Kamille med de hemmeligheder, de går rundt med, men Kirstine falder lidt i baggrunden. Dog tror jeg med sikkerhed, at hun får mere at gøre i sidste bog.
Deres firkløver venskab er virkelig godt, og de har en god dynamik sammen. Især Malou og Kamille, som jeg ret hurtigt begyndte at shippe romantisk. Der er bare noget over samspillet mellem den søde, positive og smilende type og så den kølige, distancerede og sarkastiske type.

Jeg når dog stadig ikke helt op på fem stjerner, og det er udelukkende fordi min eneste kval fra første bog, stadig er der. Jeg mangler mere indsigt i verdenen. Vi får mest indblik i magien i forbindelse med pigernes løsning af mordmysteriet og knap så meget fra selve timerne. Det fungerer sådan set fint nok, vi ved, hvad vi har brug for at vide, men jeg savner stadig noget mere indblik i, hvad de lærer og hvorfor. Andet end fordi, hvem ville ikke lære magi, hvis de kunne? 😉

Når det er sagt, så er Forglem mig ej en formidabel bog og en super god toer. Den lever fuldstændig op til første bog og skaber nysgerrighed efter at læse den næste. Sprogligt flyder alt flot, og tematikkerne om familie, kærlighed og identitet væves upåklageligt sammen på tværs af karakterer og tid.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *