Anmeldelse af Huset i Chelsea af Lisa Jewell

Huset i Chelsea af Lisa Jewell

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Lisa Jewell
Forlag: Gads Forlag
År: 2020
Sider: 338
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Da Libby fylder 25, får hun det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Nu kan hun endelig få svar på, hvor hun kommer fra, og hvem hendes rigtige forældre er. Men svarene er ikke helt ligetil, og med brevet følger også nøglerne til et hus i Chelsea, som hun har arvet. Et hus, der gemmer på en forfærdelig hemmelighed, som langsomt trevles op af Libby i hendes søgen efter sandheden omkring sin rigtige familie.

 

Huset i Chelsea er ikke mit første møde med Lisa Jewells forfatterskab, men den første af hendes bøger der anmeldes her på bloggen. Jeg har nemlig tidligere anmeldt hendes bøger inde på Bogrummet. Efter at have læst to andre bøger fra hendes hånd glædede jeg mig ret meget til at læse denne.

Ligesom i sine andre bøger formår Jewell også i Huset i Chelsea at bygge et spændende og nervepirrende plot op, hvor siderne nærmest vender sig selv. Det er godt fortalt, og spændingen opbygges stille og roligt, indtil sandheden går op for både Libby og læseren. Omend man undervejs begynder at regne ud, hvordan det hænger sammen, så er der alligevel et par twists til sidst. Historien er både medrivende og engagerende og havde mig fanget lige fra starten af. Der er ikke tale om en hæsblæsende thriller med et meget højt spændingsniveau. I stedet er det en af de mere stilfærdige slags thrillers, hvor spændingen langsomt bygges op. Det betyder dog ikke, at der undervejs ikke er både suspense og en fortættet atmosfære, der i den grad kulminerer til sidst på overraskende vis. 

Fælles for Jewells bøger er brugen af flere fortællere, hvilket fungerer virkelig godt. Det gør det, fordi det giver mulighed for et større indblik i både karakterer og handling. Som læser ser man historien fra flere synsvinkler, så man på den måde kommer godt rundt om handlingen.

Huset i Chelsea gøres der brug af tre fortællere, der fortæller hver sin side af historien. For det første har vi Libby, og hendes fortælling foregår i nutiden, hvor vi følger hendes søgen efter svar. Blandet andet forsøget på at afdække sandheden om, hvad der skete i huset for 25 år siden, og hvor hendes familie er blevet af. Sideløbende hermed følger vi Lucy, også i nutiden, hvor det ret hurtigt går op for læseren, at hun spiller en rolle i forhold til huset. Hertil følger vi også Henry i fortiden, der giver os et indblik i livet i huset, som det var, før Libby blev født.

De tre fortællinger væves fint ind i hinanden, hvor de hver især udfylder de huller, som opstår undervejs. Jewell skriver levende og skildrer sine karakterer på en rigtig fin måde, hvor man kommer under huden på dem. Af karakterer er det nok Henry, der er den mest interessante af dem alle. Han er en utrolig kompleks karakter med en troværdig stemme – på trods af at man som læser konstant spekulerer på, om han er en utroværdig fortæller.

Hvis ikke du allerede har stiftet bekendtskab med Lisa Jewell, så synes jeg i den grad, at du burde. Især hvis du er til karakterbårne thrillers, der overrasker undervejs.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *