fantasy bookstack

Tag Tuesday: Get to know the fantasy reader

Så blev det tid til endnu en Tag Tuesday! Denne gang har vi givet os i kast med tagget “Get to know the fantasy reader”. Det lød som et sjovt og interessant tag, hvor vi ikke kun fik mulighed for at lære hinandens fantasy-præferencer at kende, men hvor du også kan blive klogere på os som fantasy-læsere. Vi håber, du har lyst til at læse med og måske gøre os klogere på dig som fantasy-læser 😊

  1. What is your fantasy origin story? (The first fantasy novel you read)

Mette: Hmm, Harry Potter var den serie, der fik mig til at falde for genren, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan huske, hvilken bog, der var den allerførste, jeg læste. Måske Silke af Bent Haller engang i folkeskolen? Selvom den nok nærmere er fantastisk end fantasy.

Camilla: Den bog, der for alvor fik mig i gang med genren, må være Tryllebundet af Marianne Curley. Jeg kan huske, at jeg var vildt fascineret af den, og det er da også den første bog, jeg læste to gange.

2. If you could be the hero/heroine in a fantasy novel, who would be the author and what’s one trope you’d insist be in the story?

Mette: Åh den er svær. Måske Rick Riordan? Så kan jeg forblive i den moderne verden og med stor sandsynlighed overleve, da der ofte er flere vigtige karakterer på samme farlige færd. I forhold til troper kunne det være sjovt med ’enemy to reluctant friend’.

Camilla: Jeg er enig med Mette i, at den er svær. Men jeg tror faktisk, at det skulle være Amanda Hocking. Kunne være ret interessant at være en del af hendes Trylle-univers. Som heltinden i fantasy vil “reluctant hero”-tropen helt sikkert lige være mig 😆

3. What is a fantasy you’ve read this year, that you want more people to read?

Mette: Tror ikke jeg har læst noget, som ikke allerede læses af mange. Men jeg vil sige, Forglem mig ej af Gry Kappel Jensen var en fantastisk toer, og jeg glæder mig til sidste bind.

Camilla: Jeg holder mig også til den danske fantasyscene i denne omgang og siger Sidsel Sander Mittets Bjergtaget-serie. Velskrevet og fyldt med elvere og danske folkeviser – hvem kan sige nej til det?

4. What is your favourite fantasy subgenre? What subgenre have you not read much from?

Mette: Er episk en subgenre?? Det er i hvert fald en stor del af fantasy. Elsker også alt fra quest fantasy til contemporary fantasy. Jeg læser ikke nok magisk realisme, men jeg tror det er fordi jeg har en frygt for at blive forvirret og irriteret – og ikke helt vide om det er fordi bogen er dårlig, eller fordi jeg er for dum :b

Camilla: Altså nu har jeg jo lidt en svaghed for eventyr og ny-/genfortolkninger heraf, men jeg er også ret vild med dark fantasy, hvor horror fylder lidt mere.

5. Who is one of your auto-buy fantasy authors?

Mette: Jeg ved ikke, om jeg ALTID vil købe en bestemt forfatters bøger. Det kommer virkelig an på, om ideen lyder god eller ej.

Camilla: Jeg har det lidt på samme måde som Mette her. Må dog indrømme, at jeg indtil nu har købt flere af Amanda Hockings bøger – uden at blive skuffet.

6. How do you typically find fantasy recommendations? (Goodreads, Youtube, Podcasts, Instagram..)

Mette: Instagram, Facebook og anbefalinger fra venner.

Camilla: Jeg bruger hovedsageligt Goodreads, eller Mette 😁

7. What is an upcoming fantasy release you’re excited for?

Mette: Uh, der er flere, men den første der poppede op i mine tanker var Bondekongens rejse af Christina E. Ebbesen.

Camilla: Der må jeg lige umiddelbart melde pas, da jeg ikke kan komme i tanke om en.

8. What is one misconception about fantasy you would like to lay to rest?

Mette: At det er en useriøs genre. Er det ikke den, vi alle ønsker udryddet?

Camilla: Det er også umiddelbart det, jeg ville ønske, andre ville stoppe med at tænke. Og nu vi er i gang, kan vi så ikke også lige udrydde den tanke i forhold til horror?

9. If someone had never read a fantasy before and asked you to recommend the first 3 books that come to mind as places to start, what would those recommendations be?

Mette: Vi kommer nok ikke udenom Harry Potter (selvom vi gerne vil lige pt. …) Serien har fået så mange til at elske fantasygenren, at den er et sikkert hit.
His Dark Materials er ikke for alle, men den er fantastisk, anderledes og har magi og filosofi for både børn og voksne. Som den tredje ville jeg vælge Skammerserien. Både fordi den er dansk, og fordi den har det klassiske middelalderunivers.

Camilla: Altså Harry Potter er helt sikkert en af de serier, der er værd at nævne her, og en rigtig god fantasyserie at begynde med. Af dansk fantasy vil jeg igen nævne Bjergtaget. Og skal vi over i noget, der måske er lidt mere mørkt uden at være dark fantasy, vil jeg uden tvivl anbefale Leigh Bardugos Six of Crows eller generelt bare hendes Grisha-univers.

10. Who is the most recent fantasy reading content creator you came across that you’d like to shoutout?

Mette: Jeg tror ikke, jeg følger nogen, som ingen af jer allerede kender, så i stedet vil jeg anbefale to ASMRtist, som ofte bruger fandoms og fantasy i deres videoer. Det er Gibi ASMR og Goodnight Moon – de er begge utroligt dygtige. Hvis du kan lide ASMR og ikke kender dem, så tjek dem ud!

Camilla: Jeg følger faktisk ikke rigtig nogen, måske jeg lige skulle få gjort det 😅

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *