ærkemestertårnet

Ærkemestertårnet af Søren Jønsson

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

Forfatter: Søren Jønsson
Illustrator: Brian Bak Jensen
Programmør: Mikkel Johansen
Forlag: Peasoup
År: 2020
Sider: kommer an på ens læsning
Sprog: Dansk
Genre: Børnebog – 8-13 år, fantasy, interaktiv bog

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Mestrene i Magtens Cirkel har brug for din hjælp til at besejre den onde troldmand Nexus og hans Sjælemagi. Hjælp dem ved at samle magiske formularer, ændre Ærkemestertårnets magi og dyste mod Nexus!


Ærkemestertårnet er anden bog i Smart Book serien, men kan sagtens læses alene. Læseren er helten, der skal vælge, hvilken vej historien går, da bogen er interaktiv via en gratis app. Man scanner bestemte sider for at løse forskellige små opgaver og får næste kapitel at vide efterfølgende. Opgaverne kan eksempelvis være find fem fejl, løs gåden, find vej gennem labyrinten osv. Læseren er Førsteelev hos Ildmesteren Asbestos, og i løbet af historien skal man indsamle en række magiske formularer for at blive stærk nok til at vinde dysten til slut.

Plottet i fortællingen er ligetil og klassisk med en ung helt op imod onde kræfter. Alt efter hvilke veje, man vælger, møder man en række sjove karakterer og væsner, der hver især har en tilknytning til en eller anden form for magi, ofte et element. Det gælder om at samle fire formularer, så man til slut kan dyste mod Nexus. Da der er flere end fire typer magi, får ikke kun læsningen, men også spillet, flere mulige handlinger – og ikke alt magi er lige effektivt på alle tidspunkter. Det synes jeg var rigtig fint, og det giver noget ekstra til genlæsningen. Jeg tror, det interaktive vil være med til at aktivere mange børn til at læse bogen igennem flere gange. Jeg læste den selv tre gange.

Rent teknisk fungerede scanningen godt, og min spiludviklende kæreste var imponeret over, hvor nemt det var for appen at vide, hvor i bogen, vi var nået til. På den negative side blev både min lidt ældre smartphone, samt hans nyere gaming smartphone meget hurtigt varme. Og ved dysten mod Nexus kunne vi ofte ikke tegne de formularer/besværgelser, vi skulle bruge, da vores berøringer ikke blev registreret. Derfor kan jeg sige, at når man taber, er jeg glad for, at man dog ikke begynder helt tilbage ved start 🤣

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *