Anmeldelse af City of Endless Night af Douglas Preston & Lincoln Child

City of Endless Night af Douglas Preston & Lincoln Child

Forfatter: Douglas Preston & Lincoln Child
Forlag: Head of Zeus
År: 2018
Sprog: Engelsk
Sidetal: 358
Genre: Krimi, thriller, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

 

“”To be a witness to evil is to be human.””

City of Endless Night starter med fundet af et hovedløs lig, som bliver startskuddet på en hektisk jagt på en morder, der tilsyneladende går efter de rigeste i New York. En morder, der samtidig tager ofrenes hoveder med som en slags trofæ. Det er op til kriminalbetjent D’Agosta og FBI agent Pendergast at løse mysteriet og finde morderen.

 

Det sidste stykke tid har jeg siddet fast i en rigtig læseslump, uden et egentligt overskud til at læse, selvom jeg virkelig gerne ville. Så jeg tænkte, at jeg måtte finde en bog på hylderne, der med garanti ville kunne hive mig op fra hullet og sætte fut under læsningen. Og er der nogle bøger, der kan det, så er det 110% Douglas Preston & Lincoln Childs serie om FBI agenten Pendergast. Det var også tilfældet denne gang, og nu føler jeg mig endnu en gang klar til at give mig kast med at læse igen 🙌

 

Lidt om Pendergast-serien

Det her er første gang, jeg anmelder en bog fra to af mine absolut yndlingsforfattere her på bloggen, og jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte henne. Særligt også fordi der her er tale om 17. bog i serien, og jeg vil helst ikke spoile noget for nogen, der måske endnu ikke har haft fornøjelsen af at følge med i serien (jeg kan vitterlig kun anbefale dig at give dig i kast med bøgerne – især hvis du er vild med krimi/thriller-genren).

Så jeg vælger at starte anmeldelsen med, hvorfor det lige er, at disse bøger er en helt sikker vinder hos mig. Personligt synes jeg, at bøgerne i serien blander det bedste af det bedste fra krimien og thrilleren, og samtidig tilsætter det lidt mystik og gys indimellem, når det lige passer ind i bogens tematik. Og dette fungerer virkelig bare hver gang.

Dernæst kommer, at Preston & Child har en helt eminent skrivestil, som kommer helt ind under huden på læseren og river én med. Foruden det faktum, at der i deres fortælle- og skrivestil er skåret ind til benet – her er således intet unødvendigt med. Dette medvirker til, at tempoet er hurtigt (uden at det føles forjaget) og med lige præcis den mængde indhold, der holder læseren fastlåst i handlingen.

De to herrer er naturligvis heller ikke blege for at dræbe nogle af deres darlings – så det er nogle gange lidt med at passe på, at man ikke bliver for tæt knyttet til dem. Indtil videre er mine to yndlingskarakterer dog stadig i live (hhv. Pendergast og D’Agosta). Af alle litterære helte er Pendergast nok min yndlings. Og jeg kan ikke helt sætte fingeren på hvorfor, for han er lidt af en sær og finurlig karakter på så mange punkter. Men han er gennemført og utrolig stærkt portrætteret – i hvert eneste bind.

Måske er hele min fascination med Preston & Childs bøger egentlig blot, at deres forfatterskab inspirerer mig utrolig meget, og at jeg ville ønske, at jeg kunne skrive ligesom dem. 

 

Anmeldelse af City of Endless Night

Okay, hvis du har klaret dig igennem hele min rant om min forelskelse i denne bogserie, så kudos til dig! Og hvis ikke – hvis du blot er hoppet direkte hertil, så skal det belønnes alligevel – med lidt mere rant 😆 Om City of Endless Night selvfølgelig.

Bogen starter in medias res med to drenge, der laver narrestreger og i forsøget på at gemme sig, nærmest falder over liget af en ung kvinde – uden hoved. Politiet tilkaldes, og så er historien ellers i gang. Her er tale om en spændende historie, hvor spændingen hele tiden er stødt stigende i takt med, at flere mister livet, og jagten på morderen for alvor sættes i gang. Historien fortælles skiftevis fra flere karakterers synsvinkel, som det er typisk for forfatterne. Primært er det dog D’Agosta og Pendergast, der fortæller, men vi får blandt andet også lidt indblik i en journalists synspunkt. Alt dette er med til at gøre fortællingen mere rund og dybdegående, fordi vi kommer rundt om meget mere, end hvis der blot havde været én fortæller.

Plottet centrerer sig nærmest udelukkende om sagen, hvilket fungerer rigtig fint og er med til at øge spændingen, fordi der ikke er så meget “udenomssnak”. Plottet er velskrevet, hvor ugerne op til jul og vintervejret fungerer som den perfekte setting, der tilsætter den helt rette stemning af noget køligt, dystert og ikke mindst anspændt. 

City of Endless Night ser vi også nye sider af især Pendergast, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Det var også med til at gøre ham lidt mere menneskelig, og historien endnu mere interessant. 

I min optik er City of Endless Night en rigtig pageturner, der er en læseoplevelse værd. Det er desværre kun nogle af de første i serien, der er blevet oversat til dansk, mens resten må læses på originalsprog, hvilket jeg synes, er synd. Jeg kan virkelig ikke anbefale den her serie nok – det føles lidt som at vende hjem.

– Camilla

4 tanker om “City of Endless Night af Douglas Preston & Lincoln Child

    1. Jeg er stor fan af disse bøger, men kan desværre ikke læse dem når det er på engelsk
      Blir de aldrig oversat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *