Drengen fra skoven af Harlan Coben

Drengen fra skoven af Harlan Coben

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Harlan Coben
Forlag: Gads Forlag
År: 2020
Sider: 366
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

 

“Matthew havde lært den frygtelige lektie: Man bliver immun over for grusomhed. Den bliver normen. Man accepterer den. Man kommer videre.”

 

Omdrejningspunktet for Drengen fra skoven er Wilde, der blev fundet i skoven for 30 år siden. Ingen vidste, hvem han var, eller hvor han kom fra. Men de egenskaber, han tilegnede sig som barn, kommer i brug, da en pige forsvinder. Sammen med TV-advokaten Hester Crimstein forsøger han at finde pigen, og da endnu en teenager forsvinder, bliver det hurtigt et kapløb med tiden.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Harlan Coben klart er en af mine favoritter, eller at hans bøger er spændende pageturners. Når det så er sagt, så må jeg dog indrømme, at Drengen fra skoven i min optik ikke helt er på niveau med mange af de andre af hans bøger. Min største udfordring med den her er nok også, at det jeg forventede af bogen, slet ikke var det, jeg fik. Ud fra bagsideteksten havde jeg en klar ide om, hvad jeg gik ind til, men det var slet ikke den handling, som romanen i sidste ende leverede, og det efterlod mig en smule forvirret. På trods heraf er der dog ingen tvivl om, der stadig er tale om en velskrevet og velspunden thriller, hvor det ene kapitel hurtigt tager det andet.

Det særlige ved Coben er i mine øjne det faktum, at han skriver så let og ligetil, så nærværende og realistisk, at man som læser hurtigt bliver revet med og lever sig ind i både handling og karakterer. Coben er ikke kun eminent til at skrive spændende historier, men er også helt fantastisk til at skabe realistiske karakterer med runde personligheder. Og det er da også tilfældet i Drengen fra skoven, hvor man især kommer under huden på Wilde og Hester, der deler en tragisk fortid. Alle karakterer har hver deres unikke karaktertræk, der kommer i spil, som handlingen skrider frem.

Og som handlingen skrider frem, vikles både læseren og Wilde ind i en verden af hemmeligheder, intriger og magt, hvor intet tilsyneladende er, hvad det ligner. Plottet er overraskende og leder undervejs ikke kun Wilde, men især også læseren på vildspor.

Der er altså ingen tvivl om, at Harlan Coben kan sit kram, og selvom Drengen fra skoven ikke er en af mine favoritter, fortjener den alligevel 4 stjerner. Hvis du mangler en spændende thriller med interessante karakterer og en del plottwists undervejs, så kan denne muligvis være noget for dig.

– Camilla