I Wish You All The Best

I Wish You All The Best af Mason Deaver

Forfatter: Mason Deaver
Forlag: Push
År: 2019
Sprog: Engelsk
Sidetal: 324
Genre: YA, LGBTQ+

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Ben har endelig accepteret sig selv og kan ikke holde ud at holde det hemmeligt længere. Men at springe ud for mor og far går næsten så galt, som det overhovedet kan, og pludselig er Bens eneste mulighed, den søster, som forlod hjemmet uden at se sig tilbage for lang lang tid siden. Kan en ny by, med nye venner, blive Bens nye begyndelse?


Jeg havde hørt rigtig meget godt om I Wish You All The Best, og gik ind til bogen uden at vide andet end at den handlede om en nonbinær hovedperson. Det er sådan set også der, handlingen mest ligger. I hvordan det at springe ud som noget, de færreste forstår eller overhovedet har hørt om, kan være utrolig svært og i nogle tilfælde ødelæggende for ens nære forhold. Men I Wish You All The Best handler også om at finde de rette personer i ens liv. Dem, som holder ved, dem som elsker dig uanset hvad. Som elsker dig for den du er.

Ben er så nem at relatere til (sikkert også hvis du ikke er nonbinær). De er den lidt akavede stille type, der hellere vil ligge hjemme i sengen og tegne end at gå til fest. Især den måde Ben tænker på er realistisk. Eksempelvis frygter de ofte en negativ reaktion fra andre, men føler samtidig skyld over at føle den frygt.

Nathan er den person, Ben først bliver venner med – og falder for. Han er en varm og godhjertet solstråle. Og selvom Ben ikke føler sig værdig, så er Nathan præcis, hvad Ben har brug for. Jeg synes, deres følelser udviklede sig realistisk, men jeg ville godt have set lidt mere. Nogle gange fortælles der mere end der vises – også med de andre venner. Og de scener kunne med fordel have fyldt noget mere.

Bens søster, Hannah, er super nice. Hun er støttende, men uden at være ufejlbarlig. Og jeg kunne godt lide, at alt ikke bare er perfekt mellem hende og Ben.


Der er begyndt at komme flere og flere bøger med nonbinære karakterer, og det er virkelig skønt. Jeg er selv nonbinær, og trods at Bens og min krop er forskellige, kunne jeg godt genkende en del af de følelser, der rumsterer i dem. Omkring visse kønsspecifikke ord– og opdelinger i samfundet. Omkring opfattelsen af forkertheden af ens krop og manglen på, hvordan man på tilfredsstillende vis kan ændre det.

Forhåbentlig bliver det kun bedre med tiden. I hvert fald er bøger som I Wish You All The Best et godt skridt på vejen.

-Mette