Bookstack blandede bogstak af fantasy og young adult bøger

Tag Tuesday: Twenty Questions Booktag

Vi ved det godt. Det er længe siden, vi sidst har haft Tag Tuesday. Men nu er den tilbage på bloggen, og vi lover, at vi vil forsøge at gøre det lidt oftere 🙈 Det er ikke altid lige nemt at få arbejde og visioner for bloggen til at gå op i en højere enhed, men vi prøver!

I denne top ten besvarer vi tyve spændende spørgsmål om alt inden for bøgernes verden og gør dig lidt klogere på, hvem vi er som læsere. Vi håber, du har lyst til at læse med!

1. How many books is too many books in a book serie?

M: Det kommer vel helt an på serien og den historie, man vil fortælle. Men jeg føler mig rimelig mættet af både Cassandra Clares og Rick Riordans universer efterhånden. Det har vel været efter en 7-10 bøger?

C: Jeg synes, at det afhænger meget af serien og historien. Som udgangspunkt synes jeg dog ofte, at mere end tre bøger tit kan blive for mange bøger, da de hurtigt bliver “ens”. Og dog læser jeg alligevel en del serier, som har flere bind. Det er primært krimier, hvor det eneste, der går igen, er karaktererne og opklaringen af et mord.

 

2. How do you feel about cliffhangers?

M: Hvis de er godt lavet, så er de da fantastiske! Jeg elsker, når der er et godt plottwist eller mysterie, der skal løses. Og så kan man som fans spekulere og freake ud sammen.

C: Igen, jeg synes, det kommer an på bogen. Cliffhangers kan helt sikkert noget og pirrer også min nysgerrighed efter at læse mere, men de skal være gode og ikke bare noget, der er der for at være der.

 

3. Hardcopy or paperback?

M: Jeg hælder mest til hardback fordi jeg efterhånden synes mange paperbacks går for nemt i stykker eller bliver bøjet for meget efter bare én gennemlæsning. Men paperback har altså også mange gode kvaliteter, (lettere, fylder mindre, billigere) især når de lavet ordentligt!

C: Jeg foretrækker nok mest hardbacks, fordi de ofte har vildt flotte covers, og fordi paperbacks går alt for nemt i stykker eller nemt bliver skæve.

 

4. Favorite book?

M: Jeg føler ikke rigtig, jeg ærligt kan svare Harry Potter længere? Det gør stadig ondt at tænke på. Så jeg ved det faktisk ikke? Der er så mange fantastiske bøger og serier og verdener derude. Det er nok Hunger Games og His Dark Materials, jeg har læst og elsket næstmest.

C: Dem har jeg altså mange af, så det er svært at vælge! Men en, jeg kan nævne, er Orient af Christopher Bollen – har kun læst den én gang, men den blæste mig godt nok også bagover.

 

5. Least favorite book?

M: Altså nok den ene bog jeg har givet 1 stjerner her på bloggen … eller den der bizarre Justine, vi læste på studiet.
C: Dem er der faktisk også en del af, men jeg vil gerne tilslutte mig Mette og sige Justine af Marquis de Sade. Bare nej.

 

6. Love triangles, yes or no?

M: Kommer virkelig an på, hvordan det er skrevet! Hvis det bare er for at skabe drama eller have to hotte fyre kæmpe om pigen, så nej tak. Men hvis det er plotrelevant eller giver karaktererne noget, så kan det være super godt.

C: Jeg er efterhånden så mæt af love triangles, at jeg hælder mest til nej. Som oftest har de ikke anden betydning for plottet end at skabe drama og vise, hvor fantastisk den (som regel) kvindelige hovedrolle er, og jeg bliver simpelthen bare træt af det. Kunne det derimod drive plottet, som Mette nævner, så tror jeg godt, jeg kunne ombestemme mig.

 

7. The most recent book you just couldn’t finish?

M: … Jeg har været på pause i laaaang tid med… og nu ikke slå mig ihjel her… men Crooked Kingdom … IKKE FORDI DEN ER DÅRLIG… jeg… bliver bare så træt XD Jeg kan mærke det er en actionpacket emotional historie og af en eller anden grund bliver jeg ved med at udsætte den.

C: Altså jeg er jo den type, der læser bogen færdig alligevel, selvom jeg bare ikke kan den, haha. Og det betyder også, at disse bøger som regel tager mig en del længere tid at komme igennem. Lige nu kan jeg dog ikke komme i tanke om en, jeg havde svært ved at læse færdig for nylig.

 

8. A book you’re currently reading?

M: Til Aretz’ ende 2: Bondekongens rejse – som jeg håber snart at have en anmeldelse klar til! (og efterfølgende giveaway :D)

C: Jeg er lige nu i gang med Cara Hunters nyeste roman Ingen udvej, som Gads Forlag har været så søde at sende. Den skulle forhåbentlig snart være læst og klar til anmeldelse (dog går der ret meget gaming i den for tiden).

 

9. Last book you recommended to someone?

M: Hmm, måske The Starless Sea? Men desværre kunne min kæreste ikke helt holde skrivestilen ud XD

C: Uden tvivl Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Jeg læste den med min bogklub og blev virkelig betaget af både handling og skrivestil. Der er også en anmeldelse på vej af den.

 

10. Oldest book you’ve read? (Publication date)

M: Øh… Jeg er ikke sikker, men måske Iliaden?
C: Jeg tror faktisk, at det er Homers Odysseen.

11. Newest book you’ve read? (Publication date)

M: Må vel være Bongekongens rejse, der næsten lige er udgivet. Medmindre det skal være en jeg er færdig med?

C: Hvis det må være en, jeg er i gang med, så Ingen udvej. Og skal det være en, jeg har læst, så er det Jenny Fagerlunds Mit hemmelige liv, hvor en anmeldelse er på vej.

 

12. Favorite author?

M: Altså… tror ikke jeg har én favorit. Folk skriver så forskelligt, både med genrer og skrivestilen i sig selv. Men jeg vil nævne Rick Riordan for hans humor, Nanna Foss for karakterdybde, Adam Silvera for evnen til at få mig til at græde og Pernille L. Stenby for formidabel stemningsopbygning.

C: Dem har jeg mange af, jeg kan dog ikke inddele dem lige så fint som Mette. Så jeg vil nøjes med at fremhæve Stephen King (igen igen). Han åbnede mine øjne for gysergenren, og siden da har fascinationen heraf kun vokset sig større.

 

13. Buying books or borrowing books?

M: Begge. Det er rart at have muligheden for lige at tjekke en bog eller forfatter ud, inden man giver sig i kast med de dyre bøger. Men det er også vigtigt at støtte gennem køb.

C: Køb. Jeg dur ikke rigtig til at låne dem og vil langt hellere eje bøgerne selv. Ikke at jeg nødvendigvis genlæser dem, men der er bare noget ved at have et helt bibliotek i sin stue xD

 

14. A book you dislike that everyone else seem to love?

M: Hmm, tror jeg har svaret på den her før. Jeg blev ikke fanget af The Knife of Never Letting Go. Men jeg vil gerne læse noget andet af Patrick Ness en dag.

C: Sjovt, Mette nævner denne. Selvom det tog lidt længere tid, så blev jeg faktisk fanget af nævnte bog. Har dog ikke læst videre i serien. Endnu. Til gengæld vil jeg her nævne Hvis jeg var din pige af Meredith Russo. Alle virker til at elske, mig? Not so much – men det kan jeg komme ind på i min anmeldelse af bogen.

 

15. Bookmarks or dog-ears?

M: Bogmærker! Eller et lap papir, min mobil eller hvad end der lige er.

C: Klart også bogmærker.

16. A book you can always reread?

M: Det havde jo været Harry Potter. Men det er ødelagt nu så… Tænker det skal være noget nemt og hurtigt læst også. Hunger Games måske? Simon vs The Homosapiens Agenda? The Boy Who Steals Houses?

C: Jeg er ikke gået i gang med det endnu, men jeg tror faktisk, at The Walking Dead comics og Sarah’s Scribbles vil være bøger, jeg altid kan genlæse.

 

17. Can you read while hearing music?

M: JA! Jeg hører ofte musik både når jeg læser og skriver.

C: Nogle gange, kommer meget an på bogen og på musikken. Jeg synger dog ret ofte med på musikken, så det fungerer ikke altid.

 

18. One POV or multiple POV’s? (POV’s = Point of views)

M: Kommer an på historien. Begge kan være godt.

C: Enig med Mette.

 

19. Do you read a book in one sitting or over multiple days?

M: Det er laaang tid siden jeg har haft tid og energi til at læse en bog hurtigt.

C: Meget forskelligt. Jeg har før godt kunne sluge en hel bog på en dag, men for tiden bliver det over længere tid, fordi det lige er med at finde tid og overskud til at fordybe sig i en bog.

 

20. Who do you tag? (You can invite them to the group to do the tag)

Begge: Altså enhver der har lyst. Vi er ikke selv blevet tagget så 😉