Skjult af Cara Hunter

Skjult af Cara Hunter

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Cara Hunter
Forlag: Gads Forlag
År: 2020
Sider: 416
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Skjult bliver en kvinde og et barn fundet låst inde i en kælder, og Adam Fawley og hans team sættes hurtigt på sagen i jagten efter spor, men der er umiddelbart ikke meget at gå efter. Ejeren af huset er en forvirret gammel mand, der aldrig har set kvinden eller barnet før, naboerne har intet set eller hørt, og kvinden er chok og kan ikke tale. Da Fawley falder over en gammel sag med en forsvunden kvinde, tror han, at det er et gennembrud i sagen. Men der er hele tiden noget, der ikke helt stemmer, og da sandheden kommer for dagen, er der tale om en hårrejsende sag.

Jeg var virkelig begejstret efter at have læst Cara Hunters første bog Familiens synderog jeg må sige, at hun fortsætter med at begejstre. Endnu en gang har hun præsteret en velskrevet og virkelig velspunden thriller/krimi, hvor trådene samles på en virkelig skræmmende og overraskende måde til sidst. Som læser er man fanget i forfatterens hule hånd fra start til slut, for hun lader én tro ét for at vende det hele på hovedet. Jeg kan derfor godt afsløre, at der gøres brug af en masse plottwists – og det er kun med til at give historien ekstra spænding!

Skjult er ikke kun en velfortalt krimi, men også handlingsmættet historie med en konstant stigende spændingskurve, hvor læseren holdes fast i et jerngreb – jeg var i hvert fald fanget helt indtil, at sidste side var vendt. Her er virkelig tale om en pageturner med godt drive, flydende sprog og ikke mindst en god dynamik mellem alle elementer hele bogen igennem.

Cara Hunter kombinerer den plotdrevne fortælling rigtig godt med det mere karakterdrevne, og der er således en god balance mellem plot og karakterer. Persongalleriet er stærkt og alsidigt og består af de samme karakterer fra første bog foruden et par nye. Og jeg synes, at karaktererne skildres rigtig godt med hver deres unikke personlighed, ligesom samspillet mellem dem også er godt skrevet. Karaktererne er troværdige og overbevisende og er klart med til også at drive fortællingen fremad.

Hvis jeg troede, at Familiens synder var mørk og dyster, så graver Skjult det lige en tand dybere. Det er en både mørk og grusom psykologisk thriller med flere forskellige temaer, der er hårrejsende på hver deres måder, og hvor der trækkes tråde til sagen om Josef Fritzl.

Jeg vil anbefale Skjult til alle, der elsker krimier og thrillers med et flydende sprog, interessante karakterer og et stærkt plot – og hvis du er vild med plottwists, ja så er der kun tilbage at sige “buckle up – you’re in for a ride!”.

– Camilla