Børnebogen Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster sammen med et tegnehæfte og farveblyanter

Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster af Jesper Sehested

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt af forfatteren

Forfatter: Jesper Sehested

Forlag: Etlivsomordblind.dk

År: 2020

Sprog: Dansk

Sidetal: 102

Genre: Børnebog, højtlæsningsbog for børn i 1.-3. klasseStjerner: ⭐⭐⭐⭐


Nikolaj går i 3.b. Han elsker fodbold og er bedste venner med William, men hader dansktimerne med Birger. For hver gang de skal læse højt kommer slimmonstret frem og ødelægger det hele. Bogstaverne eksploderer og gør det umuligt for Nikolaj at komme igennem en eneste sætning i bogen.


Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster
er en super god og kreativ indgang til samtaler med børn, som har det svært med læsningen. Mange ordblinde børn vil uden tvivl kunne genkende sig selv i Nikolajs oplevelser. Både med læsningen og lærere og forældres reaktioner. Og med Nikolajs egne reaktioner på frustrationerne.

Der er løbende indsat spørgsmål til læseren, som starter en refleksion om både Nikolaj og dem selv. Nu har jeg ikke selv børn at prøve det på, men jeg kan forestille mig, at det er en god metode til at få en samtale i gang. Bogen kommer også med et lille hæfte, hvori man kan tegne forskellige ting, eksempelvis ens eget monster eller noget man er god til.

Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster er også en god bog for dem, som kender et ordblindt barn og gerne vil forstå dem bedre. Og så synes jeg faktisk den kan bruges i alle mulige andre sammenhænge. For temaet rummer ikke kun det at være ordblind, men nærmere at der altid vil være noget man er god til, og noget man er mindre god til. Om det så er bogstaver, tal eller noget helt tredje. Alle børn har udfordringer i skolen, og med den her bog ved hånden kan det være nemmere for både forældre og barn at åbne op om, hvad der frustrerer og hvorfor.

– Mette