Bogstak med fantasy og Young Adult bøger med en grøn plante ovenpå

Tag Tuesday: Greek Mythology Tag

Så blev det tid til Tag Tuesday igen! Desværre har Camilla lidt travlt, så I må nøjes med mine svar 😉

Denne uges Tag Tuesday er baseret på de guderne fra græsk mytologi. Og vi starter selvfølgelig med:

 

Zeus, The King Sky God

Favorite book…

Det er virkelig svært at sige. Jeg har ingen decideret yndlingsbog, men serier som His Dark Materials og The Hunger Games er blevet genlæst en del. Af nyere bøger fik The Starless Sea med det samme en speciel plads i mit hjerte!

 

Poseidon, God of the Ocean

A book that drowned you in feels….

Jeg gentager mig mange gange i de her Tag Tuesdays, men svaret på det her til altid være bøger af Adam Silvera. Han er bare god til triste skæbner. Men hvis det kan være andre mere positive ‘feels’, så kan det være Simon vs the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli med sine fluffy feelgood vibes eller Carry on af Rainbow Rowell, som har mange mutual pining feels.

 

Hades, God of the Underworld

Favorite dark book…

Hmm, hvornår er en bog mørk? Det er måske en individuel vurdering. Men jeg tænker godt, Mestenes-serien af Pernille L. Stenby kan komme under den ‘genre’. Verdenen, stemningen og nogle af temaerne i bøgerne er helt klart til den mørke side. Og så er det en super spændende historie!

 

Hera, The Queen Goddess of Family and Marriage

Cutest couple…

Uh, shipping! Der er nok mange cute couples, men så snart du spørger mig, forsvinder de alle sammen fra min hukommelse. De første jeg kommer i tanke om er Alec og Magnus fra Shadowhunter universet. De er nok også en af de første ships, jeg nogensinde har shippet.

 

Athena, Goddess of Wisdom and Battle Strategy

Favorite intelligent heroine…

Intelligens kan vel være mange ting, men jeg tænker umiddelbart først på Katniss, fordi hun både kender meget til naturen og overlevelse i vildmarken, men også er super dygtig til at tilpasse sig uvante situationer og overleve i det store politiske spil.

 

Gaea, The Great Mother

Favorite world building book…

Der er så mange fantastiske verdener derude! Det er svært ikke at ende med HP, men udover den, så finder jeg det altid nemt at dykke ned i verdenen fra Shadowhunter-bøgerne eller Rick Riordans moderne mytiske univers.

 

Aphrodite, Goddess of Love and Beauty

Most gorgeous cover…

Rosenholm-trilogien har nogle fantastiske covers <3

 

Aries, God of War and Battle

Most violent book you’ve read…

Det er sikkert Game of Thrones / A Song of Ice and Fire, men siden jeg stoppede ved tredje bind, vil jeg egentlig hellere svare mangaen Chainsaw Man. Måske det er lidt snyd med en manga, da volden bliver mere grafisk af, at det er tegnet. Men der er meget splatter! Og en mørk historie. Man skal ikke få nogen yndlingskarakterer, that’s for sure.

 

Hephaestus, God of Blacksmiths and Flame

Hottest book you’ve ever read…

Er det nu jeg skal anbefale en fanfiction? XD Jeg læser egentlig ikke erotiske bøger, men der findes mange guldkorn på AO3. Den seneste af høj kvalitet, jeg har læst, har været ‘Four Letter Word for Intercourse’ af bendingsignpost. Hvis du er til Supernatural / Destiel, så er den fantastisk – og hvis ikke, så bare rolig, det er en modern AU, så alle kan være med 😉

 

Artemis, The Virgin Goddess of the Hunt

A heroine who doesn’t need a man to save her…

Jeg synes de fleste gode kvindelige karakterer både redder og bliver reddet. Men den første, der kommer til mig er Katniss. Pigerne i Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen er også virkelig seje. Og Pandora fra Pandora-serien af Christian Engkilde.

 

Apollo, God of Music, Light, and Healing

A book that is the exception to a genre you don’t like…

Jeg læser ikke rigtig genrer, jeg ikke bryder mig om. Har svært nok ved at læse så meget, jeg egentlig gerne vil i de genrer, jeg godt kan lide!

 

Hermes, God of Messages, Travelers, and Thieves

A book that stole your heart…

The Boy Who Steals Houses, måske? Den fangede mig mere end jeg havde troet. Men måske den også burde være i feels kategorien.

 

Hestia, Goddess of Hearth and Home

A book you go back to for comfort…

Jeg har genlæst HP, His Dark Materials og The Mortal Instruments mest igennem tiden. Men jeg genlæser ikke så meget længere, da jeg hele tiden hører om nye bøger, som jeg slet ikke har tid til at få læst alle sammen!

 

Demeter, Goddess of Agriculture and Fertility

Favorite book setting…

Hmm, så setting behøver ikke være det samme som worldbuilding? The Starless Sea har det mest magiske setting, jeg længe har oplevet. Ville ønske det bibliotek fandtes!

 

Dionysus, God of Wine and Feasting

A book you are most anticipating in the next year…

Altså det her år? Eller 2022? Jeg ved ikke, hvad der udkommer i 2022 (håber det er mig selv, lol) Ej, jeg glæder mig meget til Tavse Verdener 1: Den usynlige krig af Boris Hansen og Any Way the Wind Blows af Rainbow Rowell.

 

Hecate, Goddess of Crossroads and Magic

Favorite magical read…

De fleste bøger jeg læser er magiske, så… Take your pick af dem jeg allerede har nævnt? :b

 

Nemesis, God of Revenge

Favorite revenge story…

Det var et meget specifikt spørgsmål. Jeg ved ikke lige, hvor mange bøger, der specifikt er om at tage hævn? Mere end bare en lille side note. Vinland Saga mangaen er nok det tætteste, jeg kan komme på en god historie med et hovedplot om at opnå hævn.