Et andet os af Kirsten Hesketh anmeldelse

Et andet os af Kirsten Hesketh

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Kirsten Hesketh
Forlag: Palatium Books
År: 2021
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 368
Genre: Feel-good, romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Et andet os handler om Emma, der pludselig får vendt hele sin hverdag på hovedet. Hendes yngste søn får diagnosen autist, ved et uheld kommer hun til at sige op, og så er der også lige den der forfærdelig Statestik, som siger, at forældre med autistiske børn ofte bliver skilt. Og som om det ikke var nok, begynder hun også at tvivle på sig selv, og om hun virkelig er den, hun troede, hun var.

Med denne roman viser Kirsten Hesketh tydeligt, hvordan det kan påvirke en familie at have et barn med autisme. Dette fremstilles dog på ingen måde på en negativ måde. Snarere tværtimod. Jeg tror sjældent, jeg har læst en bog fyldt med så meget humor, hjertevarme og feel-good stemning, som i denne – på trods af at emnet måske ikke er det letteste at skrive om. For det må unægtelig være noget af en prøvelse i forhold til, hvordan man lige tackler det, og hvordan man skal forholde sig til det. Og det er på ingen måde en dans på roser for Emma, der ofte føler sig magtesløs og føler, at hun håndterer situationen helt forkert. Det er der noget ægte troværdigt og autentisk over, som rammer lige i hjertekulen – også selvom man ikke kender til problemstillingen selv.

Et andet os er en velfortalt roman med lige dele alvor og humor, som gør læsningen flydende og let. Her er tale om en virkelig levende og interessant fortælling, hvor følelserne går højt, og hvor både plot og karakterer føles nærværende og ægte. Jeg er især vild med Emmas karakter, der er ualmindelig herlig. Hun er både skæg, charmerende, umiddelbar og så helt igennem uperfekt, at man ikke kan andet end at elske hende. Også selvom mange af hendes valg er utroligt dumme, og man lidt får lyst til at sparke hende over skinnebenet. Og så synes jeg, at dynamikken mellem hende og særligt sønnen Jack (ham med autisme) kan noget helt særligt. Selvom der ikke er noget sjovt ved diagnoser, så synes jeg alligevel, at det gør noget godt for historien, at der er så meget humor. Det gør emnet mindre tung og mere spiseligt for læseren. Og jeg må indrømme, at Jack har nogle helt fantastiske kommentarer indimellem, som i den grad fik mig til at trække på smilebåndet.

Diagnosen sætter naturligt en masse tanker i gang, men det fortælles på en virkelig vedkommende og medrivende måde. På sin vis er Et andet os Emmas udviklingsrejse, og det er en rejse, man gerne begiver sig på. Den er både fuld af håbløshed og lys forude, foruden at være både hjertegribende og livsbekræftende på samme tid. Den er fuld af familie og venskab, dumme beslutninger og de helt rigtige valg. 

Kirsten Heskeths debutroman er rørende og virkelig skøn. Den får min varmeste anbefaling med på vejen.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *