Flammen & Bølgen Bind 1: Den røde drage af Sidsel Sander Mittet

Flammen & Bølgen Bind 1: Den røde drage af Sidsel Sander Mittet

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Forlaget Facet

Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Forlag: Forlaget Facet
År: 2021
Sprog: Dansk
Sidetal: 367
Genre: Dystopi

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

Den røde drage følger vi Ignis og Khalil. To personer, der lever totalt modsatte liv og er så forskellige fra hinanden som muligt. Og så alligevel ikke. Historien er sat i en dystopisk fremtidsverden, hvor man enten lever i ghettoen og kæmper for at overleve, eller hvor man lever det søde liv bag Øhavets diger. Da Ignis lader sig erhverve af modstandsgruppen, bliver virkeligheden hurtigt en anden og langt mere farlig for både hende, hendes bror og deres kusine. Og da Khalil støder på Ignis, føler han sig med det samme draget af hende. Der er en forbindelse mellem dem, som ingen af dem kan glemme, og snart må de begge kæmpe for at overleve, mens de søger efter sandheden om Khalils ophav og Ignis’ familie. 

Flammen & Bølgen er en ny serie fra Sidsel Sander Mittet, og jeg vil indrømme, at den allerede tegner rigtig godt. Jeg var jo ret vild med Bjergtaget-serien, og jeg var simpelthen derfor også nødt til at læse denne. Og altså hvor er det befriende og rart at læse om ganske almindelige hverdagsting såsom at gå på toilettet og få menstruation og lede efter bind. Troede aldrig, jeg skulle blive så glad for at blive præsenteret for det i en bog, men det var lige, hvad der skete! Og det tilføjer bare et lag af realisme, som klæder fortællingen rigtig fint. 

Men nok om det. Lad os hoppe videre til den egentlige anmeldelse af Den røde drage. For det første er det et utrolig interessant univers, som Mittet her har fået skabt. Hvordan verden nu er et øhav, og hele det her aspekt med fremtidsteknologien, som virkelig også bare fungerer. Det hele understreges blot af den dystopiske stemning, som pryder handlingen, hvor miljøet er nemt at få en fornemmelse for. Universet er i den grad gennemført helt ned til mindste detalje.

Plottet er spændende og velskrevet, hvor spændingen er stødt stigende og hele tiden intensiveres. Selvom det føles, som om der sker noget hele tiden, og der er fart over feltet, så bliver det hverken for hæsblæsende eller hektisk. Historien har et passende tempo, og så synes jeg også, at der er skåret ind til benet. Der er intet overflødigt, men i stedet et knivskarpt handlingsforløb. Og det kan jeg egentlig meget godt li’.

De to hovedpersoner, Ignis og Khalil, er nogle virkelig godt skildret og interessante karaktere, der byder på hver deres egenskaber. Og selvom de er forholdsvis forskellige, så komplimenterer deres forskelligheder hinanden på fineste vis og skaber en helt særlig dynamik. Hvilket blot understreges af, at fortællingen fortælles skiftevis fra Ignis og Khalil, så man derved også får et indblik i, hvad de hver især tænker. Det giver en rigtig god dybde til handlingen. Det er noget af det, som Sidsel Sander Mittet er ekstremt dygtig til – nemlig at få sine karakterer til at træde tydeligt frem og virke som hele mennesker, også selvom det blot er bipersoner. Og selvom der trods alt optræder en del karakterer, så virker det på intet tidspunkt som for mange eller for uoverskueligt.

Sproget er levende, let og flyder bare, og som altid er Mittet god til at beskrive steder, personer m.m. for at skabe den helt rigtige stemning. Det eneste minus er, at jeg undervejs oplevede en del stavefejl, hvorfor bogen godt kunne have brugt lidt ekstra korrektur.

Alt i alt vil jeg sige, at Den røde drage er en original, velskrevet og interessant dystopisk roman, og jeg glæder mig meget til at læse videre om Ignis’ og Khalils videre færd.

– Camilla

En tanke om “Flammen & Bølgen Bind 1: Den røde drage af Sidsel Sander Mittet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *