Forsvundet i mørket af Elly Griffiths

Forsvundet i mørket af Elly Griffiths

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Elly Griffiths
Forlag: Gads Forlag
År: 2021
Sider: 349
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Forsvundet i mørket er niende selvstændige bind i krimiserien om Ruth Galloway, og denne gang bliver læseren med en tur under jorden, da der bliver fundet menneskeknogler i en gammel underjordisk tunnel. En opdagelse, der hurtigt viser sig at være nyere, end Ruth og Nelson først antog. Snart går jagten ind på at afdække de hemmeligheder, der gemmer sig under jorden – før det er for sent.

Jeg glæder mig altid til, at der kommer en ny bog om Ruth, Nelson og alle de andre karakterer, som efterhånden føles som nære venner. Det er altid et dejligt gensyn, nærmest som at vende hjem, når der lander en ny historie, hvor Ruth får indblandet sig selv i efterforskningen, og karakterernes indbyrdes forhold udforskes og i nogle tilfælde sættes på spidsen. Som lidt er tilfældet denne gang – uden at spoile noget!

Jeg er stor fan af Ruth Galloway og synes ærlig talt, at hun er en herlig karakter, der er dejligt relaterbar og ægte. Hun er beskrevet så menneskeligt og nærværende, at det er lige før, man kan se hende for sig og gætte sig til, hvad hun ville sige i forskellige situationer. Hun er en helt særlig og bestemt også en interessant krimihelt. Og samspillet mellem hende og Nelson er altid underholdende at følge med i.

Der er ikke så meget nyt at sige i forhold til Forsvundet i mørket, og det vidner om, at der er en konstant i de forskellige bind, som binder dem sammen og sikrer en rød tråd. 

Som altid er der tale om et virkelig spændende plot med masser af mystik, hvor spændingen hele tiden er stødt stigende i en sådan grad, at det føles som et ræs mod tiden for at opklare gåden og redde dem, der netop er forsvundet i mørket. Og det hele bindes virkelig fint sammen til sidst. Jeg synes egentlig, at Forsvundet i mørket er en af de mest dystre bøger i serien, hvilket nok skyldes, at det foregår i underjordiske tunneller, folk forsvinder, og der findes kogte menneskeknogler. 

Foruden en spændende krimigåde byder bogen også på masser af nyt i forhold til de gennemgående karakterer – men det er noget, jeg synes, du skal have fornøjelsen af selv at læse 😉 

 

Forsvundet i mørket er en velskrevet og spændende karakterdrevet roman, der passer perfekt som efterårslæsning sammen med tændte stearinlys og varm kakao.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *