Den usynlige pige af Lisa Jewell anmeldelse

Den usynlige pige af Lisa Jewell

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Lisa Jewell
Forlag: Gads Forlag
År: 2021
Sider: 356
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, Spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Den usynlige pige følger en række karakterer, efter den 17-årige Saffyre forsvinder. Vi følger børnepsykologen Roan Fours (fra konens synsvinkel), som Saffyre gik i terapi hos i tre år, samt genboen Owen Pick. Karakterernes historier vikles ind i hinanden, mens politiet forgæves forsøger at finde ud af, hvad der skete valentinsdag, hvor Saffyre forsvandt. Det viser sig hurtigt, at den lidt besynderlige Owen, var den sidste, der så hende i live – og han er den oplagte gerningsmand. 

Jeg er ret glad for Lisa Jewells bøger, og jeg synes helt bestemt, at Den usynlige pige er den bedste af hendes bøger. Hvorfor, kan du selvfølgelig læse mere om lige her 😉

Noget af det, jeg bedst kan lide ved Lisa Jewells bøger, er, at hun formår at skildre nogle interessante eksistenser på en både nærværende og autentisk måde. Og det er typisk også de lidt mere skæve karakterer, som sættes under lup i hendes fortællinger. Noget andet er, at jeg ved, jeg kan forvente en roman, hvor plot og karakterer fylder lige meget, og hvor det psykologiske aspekt er drivkraften bag værket så at sige. Jeg er ret stor fan af de bøger, der fokuserer på det psykologiske, og hvor langt ud mennesket kan drives. Og hos Lisa Jewell bliver dette altid krydret med hemmeligheder og løgne, og det fungerer altså bare, hvis du spørger mig. 

Dette er naturligvis også gældende for Den usynlige pige. Måske endda i højere grad, da det netop er hemmelighederne, som bliver omdrejningspunktet på flere måder (jeg kan ikke afsløre mere her uden også at spoile handlingen). Det er skræmmende, som hemmeligheder og giftige mistanker kan sætte det over styr og få folk til at gøre de skøreste ting.

Den usynlige pige byder på et utroligt spændende og velskrevet plot, hvor der samtidig er en god blanding af fortid og nutid og de forskellige synsvinkler. Foruden at få indblik i Owens og Roans Fours’ kones tanker og oplevelser, så er der også kapitler fortalt fra Saffyres synsvinkel. Denne kombination af fortællere binder blot historien langt bedre sammen. Jeg var fanget fra første til sidste side, mens bogen førte mig ind i de mørkeste afkroge af menneskets psyke. Kombineret med masser af plottwists og overraskelser.

Bogen har et interessant og originalt persongalleri, der er skildret på overbevisende og nuanceret vis. Og jeg kunne ret godt lide, hvordan de forskellige karakterer på sin vis stod i stærk kontrast til hinanden, men blev bundet sammen af giftige tanker og mistroen til andre mennesker.

Den usynlige pige behandler emner som overgreb, svigt, tab og utroskab. Og det gøres på fremragende vis, hvor det hele spindes sammen til en velskrevet fortælling, der er lige dele nervepirrende, spændende og dyster.

 

Jeg giver Den usynlige pige min varmeste anbefaling med hele 5 velfortjente stjerner. Og du kan se frem til en virkelig god psykologisk thriller, hvis du giver den et skud.

– Camilla

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *