Arias fortælling bind 2: Synet af Ida Søby Fogh anmeldelse

Arias fortælling bind 2: Synet af Ida Søby Fogh

Reklame: overraskelsesgave modtaget fra Forlaget Facet

Forfatter: Ida Søby Fogh
Forlag: Facet
År: 2021
Sprog: Dansk
Sidetal: 351
Genre: Fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐ ⭐

Synet fortsætter, hvor seriens første bind Kaldet sluttede. Aria begiver sig mod evneakademiet, hvor hun forsøger at passe ind i de velsignedes verden og finde ud af mere omkring sin evne. Men det er en farlig mission, for Aria er tvunget til at skjule, at hun er halvblods, og ingen må vide noget om hendes artefakt eller Infernums Følgesvende. Og som om det ikke var nok, at Aria må skjule, hvad hun i virkeligheden er, så er Sully havnet i store problemer, og alliancen mod de velsignede er taget til i styrke. Aria må endnu en gang vende tilbage til Den Hvide By – med livet som indsats.

Jeg havde glædet mig en hel del til at læse videre i Arias fortælling, fordi jeg syntes, at det var en virkelig fin debut, og jeg var spændt på at læse videre og se, hvad der videre skete. Mine forventninger til historien blev da også indfriet og mere til – for jeg synes faktisk, at Synet er bedre end første bog. Derudover holder jeg stadig fast i mine synspunkter i anmeldelsen af første bog, da jeg stadig synes, at universet, plottet og karakterer holder helt 100.  Til gengæld vil jeg så også sige, at denne bog klart var endnu mere spændende end forrige. Jeg slugte den råt på ganske kort tid og var flere steder efterladt på kanten af sædet. Og det er noget af en 2’er, Ida Søby Fogh har fået skrevet – og ikke mindst noget af en afslutning på bog to.

Noget af det første, jeg bed mærke i, var, at Aria trådte langt tydeligere frem som karakter her i bind to. Skildringen af hende er bedre og mere fyldestgørende i Synet. Jeg mærkede hende i hvert fald 100%, hvilket jeg ikke havde gjort i første bog. Karakterer og relationer udfoldes derudover meget mere i denne bog, hvilket er virkelig fint, da det giver en bedre forståelse for de indbyrdes forhold og karakterernes personligheder. 

Jeg har faktisk ikke så meget mere at sige om Synet. Historien holder stadig, plottet er spændende, ideen bag og de forskellige evner interessante og forfriskende, og karaktererne er blot blevet mere runde og nærværende. Jeg glæder mig til at læse med videre og se, hvordan trilogien afsluttes. Forhåbentlig akkurat lige så spændende og cliffhanger-agtigt som både Kaldet og Synet. 

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *