Hvorfor lyve? af Carey Heywood anmeldelse

Hvorfor lyve? af Carey Heywood

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Carey Heywood
Forlag: Palatium Books
År: 2021
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 273
Genre: Feel-good, romantik

Stjerner: ⭐⭐ og 1/2

Hvorfor lyve? er en del af Carey Heywoods serie Kærlighedsgåder, der udspiller sig i byen Ferncliff og omhandler en løst sammensat vennegruppe. I denne bog møder vi Sydney, der arbejder på byens café, samt Heath fra første bog i serien. De to har i noget tid haft noget kørende, uden at nogen i byen vidste det. Som den sidste hører Sydney via andre, at Heath har forlovet sig med Kacey (handlingen i første bog), og hans svigt er for meget for hende. Så hun kører op til familiens hytte i bjergene, lige som vejret ændrer sig, og et kraftigt regnskyl resulterer i et voldsomt mudderskred. Heath kører afsted for at redde hende, men kommer for sent. Og for at rette op på sin fejl og overbevise hende om, at han vil hende, beslutter han sig for at hjælpe hende med at komme på fode igen efter ulykken – men Sydney har intet tilovers for ham, der rev hendes hjerte i småstykker.

Jeg har egentlig været ret glad for at læse Carey Heywoods lette, romantiske bøger på trods af, at jeg aldrig har været specielt vild med kærlighedsromaner. Derfor blev jeg også lidt ked af det, da jeg rigtig kom i gang med denne. For Hvorfor lyve? er langt fra en af de bedste, hun har skrevet, og ærligt er den lidt skuffende. Og det er en skam, for der er ingen tvivl om, at Heywood kan noget med ord og den romantiske stemning. 

Men lad os springe til den positive del først.

Først og fremmest er der stadig tale om en sød og let fortælling med masser af romantik. Og jeg synes også, at karaktererne er interessante og kan noget. Særligt Sydney er en skøn og stærk karakter med masser af liv og meninger. Ligeledes kunne jeg også virkelig godt lide Cecil, der virkelig er en herlig karakter. Og Heath virkede som en helt igennem god fyr, om end han måske var en lille smule for meget i sit forsøg på at vinde Sydney tilbage (jeg mener, indlogere hende i sin egen lejlighed og være der for hende 24/7, mens hun kommer sig ovenpå ulykken?).

Og det leder mig videre til det negative, som kort og godt omhandler plottet. Det virkede en smule for nemt og måske endda også lidt tamt. Der sker ret meget i starten i forhold til forholdet mellem Sydney og Heath og hans svigt. Og fra ulykken til slutningen er handlingen langsom og meget ensformig og ikke mindst helt klassisk romantisk, med at fyren skal vinde pigen tilbage. Men jeg ved ikke, jeg blev bare ikke helt lige så fanget af historien, fordi det rent ud sagt virkede lidt langt ude og svært at forholde sig til. 

Og kombinationen af både det gode og det dårlige gør, at jeg ikke kan lande på mere end 2,5 stjerner. For Heywood skriver godt og ligetil med en helt særlig skrivestil, som passer perfekt til genren og ikke mindst hendes bøger. Men Hvorfor lyve? faldt desværre bare lidt til jorden plotmæssigt.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *