Sorte øjne af Jeanette Sigsgaard anmeldelse

Sorte øjne af Jeanette Sigsgaard

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra Skriveforlaget

Forfatter: Jeanette Sigsgaard
Forlag: Skriveforlaget
År: 2021
Sprog: Dansk
Sider: 326
Genre: Krimi

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Sorte øjne handler om efterforskeren Lina Haugen, der i forbindelse med mordet på en kendt tv-vært hvirvles ind i et net af intriger og løgne og en sag, der trækker tråde til uopklaret sag for 28 år siden. Jagten på en sadistisk morder sættes i gang, og snart er Lina også i morderens søgelys. 

Sorte øjne Jeanette Sigsgaards debutroman, og det er altså noget af en debut. I den forstand, at den ikke er for sarte sjæle. For den er rimelig barsk og noget så grafisk i beskrivelsen af mordet. Ser man bort fra det, har Sigsgaard til gengæld også begået en ret så spændende og stærk krimi, der fanger læseren fra start til slut.

Helt grundlæggende indeholder romanen alt det, som en krimi skal. Efterforskning, jagt på en morder, en genkendelig og relaterbar hovedperson, et spændende plot, overraskelser og afsløring af en gerningsmand. Og selvom Sorte øjne ligner mange andre krimier og har nogle af de samme problemstillinger, der til sidst bliver lidt for meget (et eksempel herpå er Linas skilsmisse og hendes dårlige samvittighed over for hendes to børn, som bliver gentaget ved hver given lejlighed og derfor ret tit), så er den alligevel ikke helt som andre krimier. Jo vist, opbygningsmæssigt og plotmæssigt gør den, men i og med at den er ret så bestialsk og grafisk, så adskiller den sig lidt og trækker historien lidt mere over i den uhyggelige genre. Jeg kunne meget godt lide dette aspekt, men jeg kan også godt forstå, hvis nogle står af på det og måske synes, at det er lidt for voldsomt.

Plottet er yderst spændende, og det er interessant at følge efterforskningen og se, hvem den egentlige morder viser sig at være. Det var en meget overraskende slutning, morder og ikke mindst, hvordan plottet i sidste ende hænger sammen. Plottrådene bindes godt sammen til sidst, når det hele står klart for både politiet og læseren. Sorte øjne har i den grad et velskrevet plot, hvor vi ikke kun følger Lina og efterforskningen, men også introduceres for morderens synspunkt i flere kapitler, hvilket giver historien en helt anden dimension.

Jeg er umiddelbart ret begejstret for Sorte øjne og havde i hvert fald en ret god læseoplevelse undervejs. Og jeg blev også pænt overrasket, da det blev afsløret, hvordan det hang sammen. Min eneste anke er nok, at jeg syntes, der skete ret så meget, og at plottet derfor forekom mig meget mættet. Bogen har en gennemsnitlig længde, men vi præsenteres for en god mængde karakterer (om end ikke alle får så meget plads i fortællingen), og der er mange tråde og handlinger heri. Jeg kan ikke rigtig komme nærmere ind på dette uden at spoile handlingen.

Alligevel lander jeg altså på 4 stjerner, for jeg synes, at Jeanette Sigsgaard med Sorte øjne har fået skrevet en rigtig god bog, der fuldt fortjener 4 stjerner. Er du til hyggekrimier, vil jeg nok ikke anbefale dig at læse den, men ellers er den perfekt til krimifans.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *