Bogen Stormsong af C. L. Polk ligger ved siden af et tæppe, en tallerken med cookies og hasselnødder og en kop varm kakao med skumfiduser

The Kingston Cycle #2: Stormsong af C. L. Polk

Forfatter:  C. L. Polk
Forlag: Tor
År: 2020
Sprog: Engelsk
Sidetal: 346
Genre: Fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Den skrækkelige udnyttelse af hekse og afdøde stjæle er afsløret, men problemerne er langt fra ovre. Hele Aeland er nu uden strøm, og folk går på gaden i protest uden nogen anelse om, hvad der lå bag deres komfortable liv. Grace tager over som Chancellor nu hvor hendes far er spærret inde – og hun får masser at se til. Folket må have sandheden at vide, de udødelige Amaranthines kræver retfærdighed og straf udmøntet, men dronningen vil ikke bøje sig for noget, og uden the First Ring har Grace ikke nok hekse til at stoppe den kommende storm, som ser ud til at blive den største nogensinde. 


Stormsong
er en interessant bog med et plot om ‘det der sker efter’. Den første bog Witchmark kunne nemlig sagtens stå alene, men selvom Aelands hemmelighed er røbet for læseren, så er landet stadig ikke færdig med at søge retfærdighed eller med at straffe dem, der stod bag. Det er en meget politisk fortælling med masser af intriger og drama, hvor hver karakter har deres egen agenda. Der er meget at holde styr på, men plotlinjerne flettes fint sammen, og selvom det var lang tid siden, jeg havde læst Witchmark, kunne jeg godt følge med og gætte flere plottråde i Stormsong på forhånd.

I Witchmark fulgte vi Miles, men i Stormsong er det hans søster, Grace, som er hovedpersonen. Hun er standhaftig, resolut og handlekraftig, men stadig altid lige ved at knække under presset af forventninger, pligter og Aelands smuldrende lederskab. På det personlige plan søger Grace efter sig selv. For hvem er hun nu, hvis hun træder væk fra den retning hendes far altid har skubbet hende nedad?

Avia er Graces love interest. Hun er fra en rig familie, men har kastet det hele væk og stukket af til et liv som journalist. Hun følger sin drøm og går efter at skabe retfærdighed for Aelands almindelige borgere. Jeg kunne faktisk godt have brugt mere af hende. Især i samspil med Grace mangler jeg noget, selvom det er fint, deres kærlighed ikke er hovedplottet. Der kunne godt have været mere baggrund for deres følelser og flere scener imellem dem. Dog er jeg glad for, der ikke var mange misforståelser. Her var de gode til rent faktisk at tale om deres tanker og problemer.

Sproget i Stormsong er blomstrende med en klar klang af en ældre Edwardian-isk era, som universet også udfolder sig i. Nogle gange er der lidt mange detaljer omkring tøj og mad, men det er nok en smagssag og let nok at skimme henover.

Tematisk spænder Stormsong over en masse politiske spil, især med fokus på retfærdighed og genoprettelse hos de, der er blevet skadet. For Grace personligt handler det om at vælge, hvem hun egentlig har lyst til at være, selv hvis det betyder, at hun måske skal opgive noget af den magt, hun altid har stræbt efter.


Hvis du har læst Witchmark og er nysgerrig på mere, så fungerer Stormsong som en fin fortsættelse – og der er et tredje og sidste bind også. Hvis ikke, så læs Witchmark først, for selvom den kan stå alene, så vil Stormsong være svær at forstå alene.

– Marin