Bogen Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World ligger på gråt trægulv ved siden af en hvid blomst med mørkegrønne blade

Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World af Benjamin Alire Sáenz

Forfatter: Benjamin Alire Sáenz
Forlag: Simon & Schuster
År: 2021
Sprog: Engelsk
Sidetal: 516
Genre: YA, LGBTQ+

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Nu hvor Ari og Dante endelig har fundet hinanden, skal de lære, hvordan deres kærlighed bliver til et forhold og samtidig navigere i et samfund, der ikke ønsker deres eksistens. Ari starter sit sidste år i high school og havde regnet med, at alt ville blive som før. Men hurtigt oplever han, at hans kærlighed til Dante har lært ham at åbne mere op, og han formår rent faktisk at få sine første ægte venner. Med både kæreste, venner og familie i ryggen vokser Aris selvtillid, selvforståelse og stemme – og trods modgang formår han at holde håbet for fremtiden i live.

 

Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World starter hvor første bog sluttede, og følger Ari og Dante i deres nye forhold med alle de vilde følelser og lyster, der følger med. Bogen er skrevet i samme stil, som den første, men uden et forhold at jagte efter, virker Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World endnu mere ‘plotløs’. Det gjorde dog ikke noget for mig, for at følge Ari og Dante var stadig en fornøjelse. Også flere nye ansigter får lov at blive en større del af Aris liv. Det giver efter min mening en god dynamik, så det hele ikke kun handler om deres kærlighedsforhold. Måske man kan sige, at denne efterfølger handler om, hvordan Ari lærer at give slip og endelig tillader at andre elsker ham.

Nogle af Aris nye venner er Gina, Susie og Cassandra. De har virket en smule antagonistiske tidligere, men udviklingen i deres venskab var spændende at følge. Jeg har læst, at nogle anmeldere mener, Ari burde være biseksuel baseret på nogle af hans tanker i bog et og interaktioner med eksempelvis Cassandra. Det kan man selvfølgelig tolke, som man vil, men jeg er nu glad for, og finder det forfriskende, at læse en bog med et etableret forhold uden nogen trekantsdramaer og med solide platoniske venskaber. Vi får også mere indblik i Aris skoleliv, herunder forholdet til lærerne, med tunge temaer som racisme i fokus. Ari og Dantes familier bliver også tættere. Ari kommer nærmere sin far og får sat punktum for sine forvirrende følelser omkring sin bror.

Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World er flot og poetisk skrevet på samme måde som forgængeren og skaber samme specielle stemning, der både kan få en til at smile og græde. Slutningen er åben og håbefuld, og den virker nærmest helt filmisk. 

Hvor første bog handler meget om Ari og Dantes venskab og forelskelse, samt Ari, der skal acceptere sine følelser, så kredser Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World mere om Aris følelser også udenfor Dante. Der er ingen tvivl om deres kærlighed, men også Aris familie og venner fylder meget, og det er netop pointen. Efter at have accepteret sig selv kan Ari nu bedre acceptere, at andre vil ham det godt, og at der er en håbefuld fremtid også for sådan en som ham.

Hvis du har læst og er fan af Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, så synes jeg klart, du burde kaste dig over fortsættelsen. Det er ikke den samme bog, og den kan aldrig blive så speciel som den første, men den er stadig en fantastisk læseoplevelse.

– Marin