Arvtageren af Camilla Sten

Arvtageren af Camilla Sten

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Camilla Sten
Forlag: Gads Forlag
År: 2022
Sider: 398
Sprog: Dansk
Original sprog: Svensk
Genre: Thriller, spænding, psykologisk

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Arvtageren handler om Eleanor, der er vidne til sin mormors mord og ser gerningsmanden forlade stedet. Der er bare et problem – Eleanor er klinisk ansigtsblind og kan derfor ikke beskrive morderen. Drabet bliver afskrevet som et indbrud gone wrong.

Da boet efter mormorens død opgøres, finder Eleanor imidlertid ud af, at hun har efterladt sig en gammel, stor herregård, som Elanor intet kender til. I forlængelse af opgørelsen af arven tager Eleanor, hendes kæreste, hendes moster og en advokat på weekend i huset for at opgøre arven, men også for at lære sin mormor at kende. For hvem var hun egentlig? Og hvorfor har hun holdt herregården skjult for Eleanor?

Der går dog ikke lang tid, før mystiske ting begynder at ske, og Eleanor indser hurtigt, at nogen forsøger at afholde hende fra at finde frem til sandheden.

Til at starte med vil jeg blot lige sige, at jeg tror, jeg har fundet en ny yndlingsforfatter, for wauw! Det kan nogle gange være svært at leve op til sin debutromans succes, men hold nu op, hvor følger Camilla Sten trop med Arvtageren, som er mindst lige så spændende som første bog.

Jeg var ret imponeret over første bog, Den forsvundne byder var skrevet ualmindeligt godt, var spændende og kombinerede mine to yndlingsgenrer. Og derfor var jeg måske også en smule nervøs for, at toeren ikke ville leve helt op til mine forvetninger, fordi barren var sat så højt efter den første. Men al min tvivl blev i den grad gjort til skamme lige med det samme, da jeg satte mig på altanen i weekenden og pløjede mig gennem Arvtageren.

Bog nummer to er både nervepirrende og virkelig spændende, hvor vi følger Eleanor, der forsøger at finde hoved og hale i familiens hemmeligheder og blive klogere på sin mormor. Dette sker sideløbende med flashbacks til 60’erne, hvor vi følger en ung polsk stuepige på herregården. Langsomt begynder det at dæmre for læseren, at noget ikke helt er, som det bør være, ligesom det også gør for Eleanor. Og det her med skiftet fra nutid til datid fungerer bare og skaber en eller anden helt særlig suspense, som klæder handlingen.

Ligesom i første bog kombineres spænding og gys også på fineste vis i Arvtageren. Særligt atmosfæren på godset bidrager til at skabe en ildevarslende stemning, der efterlader én sulten efter mere. Jeg var fanget fra start til slut og havde virkelig svært ved at lægge bogen fra mig igen, da jeg først var kommet i gang. Det er i den grad en pageturner af den bedste slags, hvis du spørger mig. Camilla Sten har en helt særlig måde at skrive på, som både får det til at løbe koldt ned ad ryggen og inddrager læseren på en sådan måde, at man selv føler, man er til stede, når Eleanor bevæger sig gennem den gamle herregård og optrævler skjulte, dystre hemmeligheder, som helst burde forblive skjult.

Karaktererne er desuden velskrevne og autentiske, så de fremstår særdeles levende for læseren. Og jeg synes, det er vildt godt fundet på, at vores hovedperson lider af ansigtsblindhed (som jeg i øvrigt faktisk ikke vidste, at man kunne), fordi det giver noget andet og mere til historien. Jeg er helt ærligt bare begejstret for bogen, og der er vist ingen tvivl om, at den fuldt fortjener sine 5 stjerner, som den får med på vejen fra mig. For Arvtageren er i den grad en urovækkende spændingsroman, der er rig på både handling og velskrevne, gode karakterer.

Så mangler du en ny nervepirrende, psykologisk thriller af pageturner-slagsen, kan jeg på det varmeste anbefale dig at give Arvtageren et skud. Og du bør bestemt heller ikke snyde dig selv for Camilla Stens første bog.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *