Hvorfor ikke? af Carey Heywood

Hvorfor ikke? af Carey Heywood

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Carey Heywood
Forlag: Palatium Books
År: 2022
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 258
Genre: Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐

Hvorfor ikke? er tredje og sidste bind i Carey Heywoods serie Kærlighedsgåder, og denne gang følger vi Reilly og Trip. Reilly er tv-journalist, mens Trip er politimand, og efter mange års adskillelse mødes de endelig igen – og den gensidige tiltrækning er ikke til at tage fejl af. Inden længe er de et par, og alt er fryd og gammen. Men en helt almindelig sommerdag indtræffer en katastrofe på Reillys arbejdsplads pludselig, og det er op til Trip at redde hende. Derefter er intet som før.

Med den beskrivelse er der ikke noget at sige til, at man lidt blev nødt til at læse tredje bog, vel? For hvad sker der? Og hvorfor er intet som før efterfølgende? 

Du undrer dig måske lidt over, hvorfor jeg valgte at takke ja til tredje bog, når nu jeg ikke var synderligt begejstret for de to første, og som sådan heller ikke er det her. Og helt ærligt? Det handler alt sammen om Heywoods skrivestil, og det at der er tale om en virkelig let bog, der ikke kræver noget af læseren. Og det har jeg virkelig brug for at kaste mig over indimellem – særligt ovenpå lidt tykkere og tungere bøger, hvor handling og spænding har braget derudad. Og så ville jeg da også gerne læse om Reilly, og hvordan hun finder kærligheden, ligesom jeg også har læst om de andre fra Ferncliff. 

Noget af det, der virkelig fungerer for Heywood, er altså hendes skrivestil. Hendes evne til at skrive så let, indlevende og inddragende i et simpelt sprog uden for mange dikkedarer. Man lader sig simpelthen bare hensynke i hendes univers og de romantiske historier, som vi måske nok et eller andet sted alle sammen går og drømmer om. Den der kærlighed, man kun ser på film. Men hendes karakterer fungerer altså også bare 100% – måske lige med undtagelse af mændene. Eller. Mændene er jo fine nok og ganske levende beskrevet, men nogle gange virker de måske også en smule stereotype i deres måde at tænke og være på. Men det er måske hele charmen ved romantiske bøger, og fred være med det!

Reilly og Trips historie var fin at følge, om end den skrider virkelig hurtigt frem – men jeg må efterhånden have lært, at det bare er sådan, romantiske bøger er. Så set med de briller, gør Hvorfor ikke? jo lige præcis det, den skal. Ærligt synes jeg dog, at hendes øvrige kærlighedsromaner er lidt bedre end denne serie.

Hvorom alting er, så er Hvorfor ikke? dejlig let, sød og romantisk – lige til lidt selvforkælelse oven på en lang uge eller til sommerferien.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *