Bogen The Nobleman's Guide to Scandals and Shipwrecks holdes op foran en busk med lilla blomster

The Nobleman’s Guide to Scandal and Shipwrecks af Mackenzi Lee

Forfatter: Mackenzi Lee
Forlag: Katherine Tegen Books
År: 2021
Sprog: Engelsk
Sidetal: 571
Genre: Young Adult, Eventyrlig historisk roman, LGBTQ+

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Da Adrians mor dør, efterlader hun halvdelen af et mystisk kikkert, som snart leder Adrian på sporet af søskende, han ikke anede han havde og en forbandelse fra et spøgelsesskib. Trods sin svære angst og nervøsitet rejser Adrian tværs over Europa, med hjælp fra sin bror Monty, for at grave sandheden om morens død frem. 

 
 
The Nobleman’s Guide to Scandal and Shipwrecks er tredje og sidste bind i serien om Montague familien. Det er en fantastisk afslutning på en virkelig god serie, hvor vi endnu engang er ude på et eventyr med pirater, myter og familiehemmeligheder. Det var spændende at lære Adrian at kende og skønt med et gensyn med en ældre Monty og Felicity. Jeg havde ikke forventet en bog med Adrian, men det giver god mening og afrunder faktisk serien rigtig fint, også netop fordi de andre to er blevet ældre. 
 
Adrian er en ung mand med mange forventninger og stort fremtidigt ansvar på sine skuldrer, men med helt andre politiske holdninger end sin far. Han er ramt af svær angst med en smule OCD tendenser oveni, hvilket gør det meste af hans liv besværligt og tynger ham med en masse negative tanker. Heldigvis har han en støttende forlovet, Louisa, som hjælper ham. Og senere også støtte hos Monty og Felicity. Hans møde med dem og deres interaktioner og udvikling er kernen i bogen. Selve jagten på kikkerten er blot rammen omkring familieforeningen. Det fungerer rigtig godt og giver en god balance mellem plot og karakterfokus. 
 
Jeg følte mig set i Felicitys bog, men også her med Adrian er der meget, som er nemt at relatere til. Den måde hans tanker kan vikle sig om sig selv og spinde ud af kontrol kender jeg godt, og den generelle følelse af at alle andre blot tolererer en, er også velkendt. Jeg synes også, der er en god balance mellem at acceptere, den han er som person og forsøge at forbedre hans liv.
 
Sprogligt er The Nobleman’s Guide to Scandal and Shipwrecks en fornøjelse at læse. Man flyver gennem bogen, der er fyldt med flotte penslende beskrivelser, troværdige og humoristiske dialoger og et højt tempo. 
 
Tematisk er det lige så meget en roman, hvor Adrian lærer at acceptere, den han er, som det er en rejse, hvor han lærer mere om sig selv. Hvor hans grænser skubbes, men hvor hans mærkværdigheder også får lov til bare at være en del af ham. 
 
 
Hvis du har læst de tidligere bind, så kast dig endelig over The Nobleman’s Guide to Scandal and Shipwrecks også! Og kender du ikke serien, jamen så skynd dig da at få fat på den første bog 😃
– Marin