Grænseløs beundring af Aimee Molloy

Grænseløs beundring af Aimee Molloy

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Falco

Forfatter: Aimee Molloy
Forlag: Falco
År: 2022
Original sprog: Engelsk
Sprog: Dansk
Sidetal: 307
Genre: Thriller, spænding, domestic noir

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

Grænseløs beundring handler om det nygifte ægtepar Sam og Annie, der er klar til at starte deres nye liv sammen i en lille, stille forstad til New York, hvor Sam har åbnet sin egen lille psykologpraksis. Sam bruger meget af sin tid på at arbejde, og hun efterlades alene meget af tiden. En dag opdager hun, at hun via en skakt kan høre, hvad Sam taler med sine patienter om, og pludselig bliver dagene lige lidt mere spændende. Men så en dag forsvinder Sam sporløst. Hvor er han henne? Og hvorfor er han forsvundet? Da Annie melder ham savnet, har politiet svært ved at tro på, at der er sket en “forbrydelse”, og Annie må tage sagen i egen hånd.

Jeg må sige, at det her virkelig var en spændende roman, der fangede fra start til slut. Og ærligt? Jeg blev totalt snydt – men det er jeg sikker på, at langt de fleste, der læser bogen, vil blive. For når man læser, tror man et, for så at få vendt det hele op og ned et stykke inde i bogen. Jeg kommer ikke nærmere ind på dette, da det vil spoile og ødelægge oplevelsen, men jeg kan sige så meget, at det er helt genialt fundet på, og at det fungerer eminent.

Først og fremmest så er Grænseløs beundring virkelig velskrevet og godt fortalt, hvor kapitlerne på skift fortælles fra Sams og Annies synspunkt. Dette giver noget mere dybde til handlingen, men giver også et langt større og bedre indblik i begge karakterer og hver deres måde at tænke og agere på. Det, at det fortælles fra begges synspunkter, gør helt klart også, at vi kan komme meget mere omkring i selve fortællingen, så det hele på en eller anden måde går op i en højere enhed.

Både Annie og Sam er interessante karakterer at følge. Hvordan Annie forsøger at finde ud af, hvad der er sket med Sam, og Sam, der kæmper med nogle ting, som han ikke har indviet Annie i. Spændingskurven i Grænseløs beundring er stødt stigende, og under overfladen gemmer sig en lidt dyster stemning, som kaster lidt skygger over både deres forhold, men i den grad også handlingen, hvilket sætter den helt rigtige domestic noir-stemning i plottet.

Plottet i Grænseløs beundring er virkelig spændende, og jeg er ret vild med, hvordan der trækkes tråde til Stephen Kings bog Misery, som for mig er en ret så skræmmende bog i forhold til, hvad beundring kan føre til, og det er også noget, der er helt tydeligt i Aimee Molloys roman. Det fede ved denne er, at også i romanen bliver Misery nævnt, da Sam er i gang med at læse bogen og selv nævner handlingen heri for sin “kidnapper”. Der bliver lidt meta over det, og det fungerer. 

Grænseløs beundring af Aimee Molloy får varme anbefalinger med på vejen fra mig, og jeg vil anbefale den til dig, der er vild med thrillere og domestic noir-genren.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *