Ondt fødes af Morten Bracker

Ondt fødes af Morten Bracker

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forfatter

Forfatter: Morten Bracker
Forlag: Nordrose
År: 2022
Sprog: Dansk
Sidetal: 569
Genre: Krimi

Stjerner: ⭐⭐⭐

Ondt fødes møder vi efterforskningsleder, Jasmine Faurskov, og adfærdsanalytiker, Peter Storm, der sammen skal opklare en række bestialske mord. Mord, der er fulde af symbolik og tilsyneladende trækker tråde tilbage til en sag for 28 år siden. Det bliver hurtigt en kamp mod tiden, da der går ganske kort tid mellem mordene, og inden de har set sig om, presses Peter Storm ud i sit livs største opgør, hvor hans store drøm, pludselig bliver til hans største mareridt. Hvad var det, der skete for 28 år siden? Og hvem er det, der her så mange år efter begår mord?

Jeg ved faktisk ikke helt, hvor jeg skal starte min anmeldelse henne. For jeg er virkelig splittet denne gang. Og det kommer anmeldelsen også til at bære præg af. But here goes.

Helt grundlæggende set synes jeg, at Ondt fødes har et spændende plot og en virkelig interessant sag kørende, som de to hovedpersoner skal opklare. Det er godt fundet på, og jeg kan ret godt lide, at der er både symbolik og tråde til en tidligere sag. At det på en eller anden måde bliver et spørgsmål om hævn. Og karaktererne er såmænd også ganske fine. De har noget psykologisk dybde, og de er interessante at følge i forhold til både tanker og handlinger. Om end de til tider måske er lidt overdrevne. Når det så er sagt, synes jeg, at der er rigtig mange karakterer at forholde sig til, og mange man følger. Nogle gange fungerer det med mange fortællestemmer, og andre gange bliver det for meget. Og jeg synes, at vi i Ondt fødes rammer lige på grænsen og måske endda træder et par skridt over. Her kunne forfatteren i min optik sagtens have skåret nogle fortællestemmer fra.

Opklaringen af mordene og jagten på morderen forløber også ganske udmærket, og det er spændende at følge de mange spor og stykke det hele sammen sammen med Jasmine og Peter. Jeg synes dog også, at der sker rigtig meget i bogen, og det virker som et meget stort plot på en eller anden måde. Det er selvfølgelig også en lang krimi, og jeg synes, at hele plottråden med datterens forsvinden et eller andet sted sagtens kunne være udeladt. Jeg forstår, hvorfor det er med, men for mig lå der rigeligt i plottet med opklaring og årsag til mordene. I stedet kunne denne del af plottet godt virke som noget, der var der for at fylde mere på.

Ondt fødes er egentlig ganske fint skrevet, dialoger og handlinger flyder. Men på det grammatiske plan er der en del mangler, og det påvirker også lidt min oplevelse. Her er ikke kun tale om stavefejl, manglende kommatering, eller navne, der pludselig er skrevet med småt, men også at der er skrevet de forkerte navne undervejs (blandt andet Tonni i stedet for Hjalte og Kamilla i stedet i for Kamille). Og jeg må ærligt indrømme, at jeg undervejs blev en smule irriteret over deres overdrevne brug af ordet “well”, som startede rigtig mange af sætningerne. Det blev bare lige en tand for meget.

For mig er der ingen tvivl om, at Ondt fødes har noget at byde på, men der er også noget vej, før vi er på linje med mange andre krimier, synes jeg. Men er du til opklaringsdrevne krimier, vil denne være lige noget for dig.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *