Janes egen bro af Carey Heywood

Janes egen bro af Carey Heywood

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Palatium Books

Forfatter: Carey Heywood
Forlag: Palatium Books
År: 2022
Originalt udgivelsesår: 2012
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Hørt som lydbog
Genre: Romantik, New Adult

Stjerner: ⭐⭐ og 1/2 

Janes egen bro handler om Jane, der er startet på college. Hele sit liv har hun gjort, hvad hendes forældre bad om, og har aldrig rigtig haft venner. Men på college vender det hele sig. For en gangs skyld laver Jane det, hun rigtig gerne vil – nemlig at udfolde sit kreative talent som tegner og maler. Hun får hul på det sociale liv, da hun møder og bliver bedste veninder med Lacey, og hun får sig samtidig også en kæreste i form af Wyatt, der har en strålende fremtid foran sig. Det hele ser ud til at gå Janes vej, men midt i sin søgen efter det perfekte liv glemmer Jane sig selv, hvad hun vil, og hvad der gør hende glad. Og da forholdet til Wyatt ikke udvikler sig, sådan som hun og hendes mor havde håbet, befinder Jane sig lige pludselig i et sort hul og ved ikke, hvad hun skal stille op med sig selv. Jane må i stedet finde ud af, hvad hun gerne vil.

Det er ikke mange lydbøger, det er blevet til i årenes løb, og jeg kan hurtigt fortælle hvorfor – jeg glemmer simpelthen at lytte efter og mister ofte koncentrationen, så jeg må starte forfra 😆 Men jeg tror også, at det hænger lidt sammen med, at jeg elsker at sidde med den fysiske bog i hånden og “selv” læse.

Alligevel sagde jeg dog hurtigt ja, da Palatium Books spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde Janes egen bro, der netop kom som både e-bog og lydbog. For jeg kan jo faktisk ret godt lide at forsvinde ind i Carey Heywoods univers og drømme mig væk til de romantiske scenarier, hun fortæller om. Så selvfølgelig skulle jeg da lytte til Janes egen bro – særlig også, da det nu er Heywoods debutroman og der, hvor hele hendes forfatterskab startede.

Jeg må ærligt indrømme, at man godt kan mærke, Janes egen bro er hendes første roman. Den er ikke nær så forfinet som hendes øvrige romaner, og det er tydeligt, at hun (trods alt) kun er blevet bedre med årene. Jo vist, skriver Heywood allerede her virkelig indlevende og relaterbart, mens man følger Jane, når hun oplever både forelskelse, hjertesorg og personlig udvikling. Dog bliver Jane en af de lidt mere meh-agtige karakterer, Heywood har skildret. Hun bliver ikke sådan en, man rigtig mærker og indlever sig i, hvilket nok skyldes, at Jane i sig selv er en utrolig vag karakter uden særlig meget pondus. 

Dertil kommer også, at jeg ærligt synes, at det virker, som om flere af kapitlerne og scenerne kunne være skrevet bedre. Dialogerne sidder ikke helt i skabet, og flere ting bliver også gentaget – nærmest som om det er for at give mere fylde til historien. Det virkede på en måde forjaget det hele. Og så lagde jeg også mærke til nogle ups’ere, selvom jeg ikke selv sad med bogen, bl.a. navne der blev byttet rundt. Jeg manglede også lidt en epilog. Sådan lidt, hvad skete der efterfølgende, som er typisk for Heywoods historier. For slutningen var også sådan lidt meh. Det hele bliver bare sådan lidt telling, not showing. Og det er en skam, for der gemmer sig faktisk en rigtig fin historie under det. En historie om at finde sig selv og sit eget ståsted i verden – og det kan jo være en rigtig stærk historie i sig selv.

Men udførelsen halter bare gevaldigt, synes jeg, og er slet ikke, som det plejer med Heywoods bøger.

Til trods herfor er Janes egen bro stadig en sød og romantisk fortælling med noget på hjerte. Og selvom jeg ikke har haft samme læseoplevelse som med forfatterens øvrige bøger, så afholder denne mig ikke fra et læse videre – for hendes bøger har jo netop udviklet sig og er blevet bedre. Hvis du mangler en sød historie med et stærkt budskab, eller du også gerne vil læse starten på Heywoods forfatterskab, så bør du læse Janes egen bro.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *