Bogen Here's To Us ligger ved siden af en kop warm kakao og et stykke kage med røde bær til

Here’s To Us af Adam Silvera & Becky Albertalli

Forfatter: Adam Silvera & Becky Albertalli
Forlag: Simon & Schuster Ltd
År: 2021
Sprog: Engelsk
Sidetal: 448
Genre: YA, LGBTQ+, romance

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Der er gået to år siden Ben og Arthur slog op. Ben går på college og arbejder i fritiden på sit fantasy-manuskript med hans skrivepartner Mario, som måske / måske ikke er mere end blot en god ven, der er lækker at kysse. Arthur drager tilbage til New York, da han lander sin drømmepraktikplads på Broadway, men hjemme har han sin nye kæreste Mikey, som Ben, trods sine bedste forsøg, ikke kan lade være med at se sig jaloux på. Både Arthur og Ben forsøger at komme videre, men denne sommer i New York, hvor de igen er så tæt på hinanden, kommer til at teste dem og sætter gamle følelser i spil. 

 

Here’s To Us er efterfølgeren til What If It’s Us – en efterfølger, som egentlig ikke er nødvendig, men da meget rar at læse, hvis man absolut gerne vil se mere til Ben og Arthur efter den halvtriste slutning i første bog. Personligt synes jeg, den var lidt for åbenlys, men den får stadig fire stjerner, da jeg da var fint underholdt med lige dele drama og humor. Med nye kærester bliver der endnu mere drama at navigere i end tidligere, og jeg kunne ikke helt lade være med at heppe på den umulige slutning, at de alle fire bare skulle finde sammen. Måske engang om tyve år er bogmarkedet klar til den slags? :b

Der er desuden flere sideplots i Here’s To Us om Arthurs praktik, Bens manus og Bens ven Dylans hemmelighed. De får dog ikke så meget plads, da det meste går på kærlighedsdramaet, hvilket jo giver mening.

Jeg kunne ret godt lide de nye fyre, Mario og Mikey. De er meget forskellige, men med hver deres kvaliteter. Jeg kan godt afsløre, at man både bliver glad og trist ved at læse Here’s To Us, præcis ligesom den forrige – nok endnu engang et bevis på balancen mellem de to forfattere, hvor den ene altid hælder mod lykkelige slutninger og den anden mod tragedier. Men bare rolig, den egentlige slutning er sukkersød sukker med ekstra krymmel og flødeskum på toppen.  

Kapitlerne er igen delt imellem Arthur og Ben, hvilket fungerer godt og højner dramaet omkring diverse misforståelser. Here’s To Us er skrevet i et hurtigt tempo og i et ungdommeligt og letlæseligt sprog.

Hvis du har læst What If It’s Us og ikke var tilfreds med slutningen, så tag endelig fat i Here’s To Us – du vil ikke blive skuffet. Synes du derimod slutningen, og den åbenhed den gav, var befriende, så skal du måske vente med den her efterfølger til en dag, hvor du virkelig er in the mood for en dosis sødme med alle de klassiske romantiske misforståelser og drama, som vi kender så godt.

– Marin