En storm før juletid af Camilla Davidsson

En storm før juletid af Camilla Davidsson

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Palatium Books

Forfatter: Camilla Davidsson
Forlag: Palatium Books
År: 2022
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Genre: Romantik, feelgood

Stjerner: ⭐⭐⭐ og 1/2 

En storm før juletid møder vi Alice. Sidste år ved juletid var hun en fremadstormende redaktør ved et stort forlag og forlovet med sin kæreste. Her et år efter sidder hun uden arbejde, kæresten er smuttet med en anden, og coronaen hærger landet.

Da Alice får tilbudt løn for at redigere et manuskript for den tidligere krimiforfatter, Samuel, der nu har kastet sig over feelgood-genren, siger hun ja, selvom hun har sine tvivl om indholdet, som i øvrigt, for at gøre ondt være, handler om jul. Noget, hun absolut slet ikke har lyst til at fejre i år. Men langsomt viser det sig, at samarbejdet med forfatteren måske var lige det, Alice havde brug for – og måske, kun måske, bliver det også jul for hende i år.

Når det kommer til feelgood og romantik, er min oplevelse altid meget blandet. Nogle af bøgerne formår at fange mig og være interessante, mens andre for mig at se bliver alt for klichefyldte. Og jo, jeg ved godt, at genren her netop har en opbygning og et indhold, der er både klichepræget og “skabelonsagtigt” – men det har stort set de fleste genrer efterhånden jo 😅

Jeg var lidt spændt på at læse En storm før juletid og på at se, om den var helt klassisk og en nogenlunde læseoplevelse, eller om den kunne lidt mere. Og selvom antallet af stjerne måske kan se ud, som om bogen var nogenlunde, synes jeg nu alligevel, at den havde noget andet.

Og jeg tror faktisk, at det var Alice og kemien mellem hende og Samuel, som var virkelig godt skildret, der gjorde det for mig. Kombineret med julehyggen i bogen selvfølgelig! 😆
Alice var relaterbar og interessant, og det spirende forhold mellem de to var fint opbygget og troværdigt. Og så kunne jeg virkelig godt lide dialogen mellem dem, der flød helt uden problemer. Den virkede hverken flad eller dårligt skrevet, men ligetil.

Der er også en række andre karakterer med i bogen, og særligt Polly bringer noget glæde og liv ind i fortællingen, som klæder den rigtig fint.

Opbygningen og handlingen er som nævnt meget klassisk for feelgood og romantik, men det er skrevet i et let sprog og bliver hverken for langtrukkent eller kedeligt undervejs. Man vil egentlig gerne vide, hvordan det kommer til at gå Alice – om hun finder et job igen, ny kærlighed, og om det lykkes for hende at åbne sig selv op for julen og slippe lidt ud af sin ensomme tilværelse.

Parallelt med Alices fortælling får vi også fortalt scener fra Samuels juleroman, og det giver lidt noget frisk og nyt til historien. Og det sjove heri er, at de faktisk lidt minder om hinanden, og at der er noget genkendeligt i Samuels historie, som Alice så også bider mærke i. Det kunne jeg i hvert fald ret godt lide.

En storm før juletid er en hyggelig og stemningsfyldt feelgood-roman med noget på hjerte. En morale om at huske at fortælle sandheden, altid, selvom man er bange for at blive såret. Jeg er ikke i tvivl om, at den vil være skøn at læse i december, hvor man rigtig kan få lov til at komme i julestemning og blive klar til julen.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *