Blodige brikker af Thomas Helle

Blodige brikker af Thomas Helle

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren

Forfatter: Thomas Helle
Forlag: Brændpunkt
År: 2022
Sider: 407
Sprog: Dansk
Genre: Spænding, krimi

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Blodige brikker handler om lejesoldaten Michael Frost, der driver hvileløst rundt i tilværelsen, hvor den ene opgave tager den anden. I mangel på noget at lave takker han ja til jobbet som livvagt for realitystjernen, Evy Wilkenhoff. Et job, der hurtigt viser sig at være lidt som en babysitter. Men da de banale trusler mod hende pludselig viser sig at stikke dybere, tager hans liv en drejning, og inden længe er han dødeligt såret og på flugt ovenpå et brutalt mord, som han er anklaget for. Det er op til Frost at samle brikkerne og frikende sig selv.

Da Thomas Helle skrev og spurgte, om ikke jeg havde lyst til at læse og anmelde hans nyeste roman, kunne jeg ikke sige nej. Jeg var helt vild med hans debutroman, De dødes tidog selvom det var en anden genre, var jeg meget interesseret i at læse mere fra ham. Og jeg blev ikke skuffet!

Blodige brikker er skrevet i et ret let og flydende sprog, som river læseren med meget hurtigt. Selvom der til tider er mange informationer, og handlingen springer fra fortid til nutid, så hænger det godt sammen og bliver på intet tidspunkt svært at følge med i. Dialogen og ikke mindst handlingen flyder uden problemer, og selvom der er ret meget foreshadowing i bogen, synes jeg ikke, at det ødelægger oplevelsen.

Personligt har jeg det sådan lidt med foreshadowing, at enten så fungerer det, eller også gør det ikke. Det handler meget om historien, tror jeg. I hvert fald for mit vedkommende. Og jeg synes egentlig, at det passer ret godt her. Det afslører nemlig ikke for meget, men teaser blot læseren og vækker nysgerrigheden yderligere.

Og så er foreshadowing (i hvert fald her) med til at øge spændingen. Der er ingen tvivl om, at Blodige brikker er en spændende krimi, hvor man som læser gerne vil vide, hvem der er efter Evy og nu også Frost, og hvem der forsøger at hænge ham op på mordet. Ligeledes er der heller ikke nogen tvivl om, at forfatteren har lavet en grundig research inden, da våben, udtryk m.m. alt sammen virker meget troværdigt.

Karaktererne er interessante og har masser af dybde. Særligt Frost, som også er vores hovedperson. Han er dejligt menneskelig, især fordi han foretager sig nogle ret dumme valg indimellem (hvis du spørger mig) og er god til at lade sig rive med af følelserne. Men jeg synes faktisk også, at de øvrige karakterer i bogen er virkelig godt beskrevet, og det gør det hele så meget mere autentisk på en måde.

Ærligt, så er det ret godt gået af forfatteren, og jeg var godt underholdt, da jeg for alvor kom i gang med bogen. For jo, måske tog det lidt længere tid at komme ind i handlingen, men så var jeg ellers også fanget af historien. Så for mig er det her en ret fin roman nummer 2 – også selvom det ikke er fortsættelsen af zombieromanen (som jeg i øvrigt meget gerne vil læse 😆).

Så bliver det blot spændende, hvad Thomas Helle finder på næste gang. Fortsætter han i samme stil, eller skifter han endnu en gang spor? Uanset hvad kan han i hvert fald sit, når det kommer til gys og krimi.

Så hvis du mangler en spændende krimi skrevet i et let sprog, kan jeg kun anbefale dig at give Blodige brikker et skud.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *