Et farligt match af Harlan Coben

Et farligt match af Harlan Coben

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Harlan Coben
Forlag: Gads Forlag
År: 2023
Sider: 338
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Et farligt match følger vi igen Wilde (Drengen fra skoven) – denne gang i hans søgen efter sin familie, og hvad der førte til, at han blev efterladt i skoven som barn. Et match på en online DNA-database bringer ham et skridt tættere på sin far, men mødet med hans far giver flere spørgsmål end svar, og Wilde beslutter sig for ikke at undersøge det nærmere.

I sin søgen efter sin familie har Wilde også fået et match med en grandfætter, og da han forsvinder lige så hurtigt, som han dukker op, undersøger Wilde det nærmere og kommer pludselig på sporet af farlige fællesskaber på internettet. Og da folk omkring ham begynder at dø, står det klart, at nogen ikke ønsker, at sandheden skal komme for dagen.

Alle, der har fulgt med her på bloggen, ved, at Harlan Coben er en af mine helt store favoritter. Det er ikke kun, fordi hans romaner er spændende og har interessante karakterer. Men særligt også fordi Coben skriver på en så let og indlevende måde, at man har svært ved at slippe bøgerne igen, men sluger dem råt – og hurtigt. Han kan altså bare et eller andet, og det er selvfølgelig også tilfældet med Et farligt match.

Hvor Drengen fra skoven i mine øjne ikke helt var på niveau med hans andre romaner, så gør Et farligt match op for det. Her får man Coben og hans forfatterevner på den helt rigtige måde. Hvor man både bliver mere interesseret i Wildes historie og ham som karakter, men hvor man virkelig også kommer under huden på ham og får en bedre forståelse af ham. Han er jo netop en ret interessant karakter, for han har overlevet i skoven helt alene, fra han var ganske lille, og selvom han blev fundet og kom i plejefamilie og oprettede nogle bånd til andre mennesker, så bor han som voksen stadig i skoven og har det bedst i sit eget selskab – selvom det dog vender lidt her i bogen. Og det, synes jeg, er en rigtig fin udvikling, han gennemgår.

Plotmæssigt synes jeg også, at Et farligt match er en god fortsættelse i historien om Wilde. Helt naturligt søger han efter sin familie, og hvor han kommer fra, og Coben fortæller det på en troværdig måde, så man ikke kan andet end ønske, at det lykkes ham at finde frem til sandheden om sig selv. Plottet er spændende, det er medrivende, og jeg tør godt love, at det bliver svært at lægge bogen fra sig, når man først rigtig er kommet i gang med historien.

Noget særligt ved Et farligt match er, at vi sideløbende med Wildes historie, faktisk bliver introduceret til morderen på en anden måde, da morderen også er en fortæller heri. Det var ret interessant at få den vinkel med også – især da den sætter gang i gætteriet og er dejligt vildledende (man tror, morderen er én karakter, for at blive overrasket til sidst).

Det kan altså også noget, at Coben genbruger karakterer fra sine andre romaner eller fortsætter nogle af karakterernes historier. Misforstå mig ikke – jeg er også rigtig glad for hans selvstændige romaner, men der er nu noget helt andet ved at vende tilbage til historier og karakterer. Og det eminente ved Coben er jo netop, at han kan begge dele.

Så for at runde af:

Er du på udkig efter en spændende og velskrevet thriller med meget på færde, så giv Et farligt match et skud – du vil helt bestemt ikke fortryde det.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *