Drift af Anne-Marie Vedsø Olesen

Drift – Anne-Marie Vedsø Olesen

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra 2 Feet Entertainment

Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen
Forlag: 2 Feet Entertainment
År: 2023
Sider: 141
Sprog: Dansk
Genre: Gys

Stjerner: ⭐⭐⭐ og 1/2

Med Drift har Anne-Marie Vedsø Olesen skrevet en række noveller, der hver især handler om kærlighedens destruktive sider, når læseren præsenteres for lidenskab og død, og hvordan de i denne sammenhæng hænger sammen. Vi møder blandt andet politikeren, der er modstander af prostitution, men som forfalder til sit eget begær. Den moderne Tristan og Isolde, hvor en sygeplejerske og hendes udkårne drikker en kærlighedseliksir. Vi støder blandt andet også på en moderne genfortælling af Edgar Allen Poes The Tell Tale Heart, hvor en dirigent begærer en operasangerinde, men drives til vanvid af hendes sangstemme.

Uanset novelle er lidenskaben og døden omdrejningspunktet for fortællingerne.

Drift indeholder nogle ret stærke noveller, der ikke kun viser kærlighedens destruktive sider, men også giver et indblik i de mørkeste afkroge af menneskets sind, og hvor langt vi er villige til at gå, når vi er drevet af begær. Det var interessant læsning, og samtidig er novellerne virkelig velskrevet med en god balance. Novellerne er nemlig skåret helt ind til benet, hvorved det uhyggelige i balancen mellem begær og undergang bliver dét stærkere. Nogle af dem kan måske godt virke forvirrende, men ser man på, hvad de handler om, og hvilken sindstilstand karaktererne har, så giver det mening og fuldender historien.

Der er således meget på færde i novellerne i Drift, hvor karaktererne på hver deres måde har meget at miste, men alligevel lader sig drive af begæret.

Nu var jeg ikke den største fan af Lucie. Til gengæld synes jeg, at novelleformen klæder Anne-Marie Vedsø Olesen lidt bedre, og derfor synes jeg faktisk, at novellerne er bedre end romanen. Men måske det bare er mig?

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *