Bogen Poppy War 2: Dragerepublikken ligger på et trægulv ved siden af en vaase med røde blomster

Poppy War 2: Dragerepublikken af R. F. Kuang

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

Forfatter: R. F. Kuang
Forlag: Falco
År: 2022
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 698
Genre: Fantasy, Adult Fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Efter den tredje opiumskrig er Rin hjemsøgt af skyldfølelse, sorg og vrede over, hvad krigen bragte med sig og de grusomheder, hun selv stod bag i sin jagt på overlevelse og hævn. Hun er tilbage til at være afhængig af opium for at kunne holde fønixguden ud, og det eneste mål hun har tilbage i livet er hævn over kejserinden. Derfor ender hun med at slå sig sammen med Nezhas far, den magtfulde dragekrigsherre, der planlægger et kup med ønsket om at skabe en ny republik. 

 

I Dragerepublikken fortsætter vi med at følge Rins rejse mod hævn og ønsket om et formål med livet. For selvom et slag er vundet, er tiden som soldat langt fra ovre for hende og de andre. Kejserinden har lagt planer for Nikans fremtid, men dragekrigsherren har sine egne visioner som han kæmper for med håbet om hjælp fra de magtfulde hesperianere.

Der er rigtig meget politik i spil i den her bog, og det er rigtig godt udtænkt og skildret. Det kan dog til tider blive ret tungt at læse, når alt enten er krig og vold eller politiske intriger og plots. Derfor tog Dragerepublikken også endnu længere tid at læse for mig end den første bog i serien. Dermed ikke sagt, at den er dårlig, tværtimod! Man skal dog være klar på, at de dystre temaer og scener fortsætter fra bog et ind i bog to.

Noget som Kuang skildrer virkelig godt er karakterernes motivation. Rin er naturligvis hovedpersonen, men man kan tydeligt mærke, at sidekaraktererne alle har deres egne tanker, motiver og fremtidsønsker – og at de alle har en meget grå moralitet. Jeg var glad for at få mere tid med Nezha, Kitay og Venka, der alle har nogle gode scener med Rin. Især Nezha får vi et større indblik i med mere baggrundshistorie og store afsløringer. 

Hvor Opiumskrigen introducerede Rin, Nikan og kulturen, samt det politiske spil og krigens grusomheder, så graver Dragerepublikken dybere og sætter spørgsmålstegn ved, hvem der egentligt er de gode og hvem der er de onde. Og om det overhovedet kan fastsættes. Rin må spørge sig selv gang på gang, hvad hun virkelig vil og hvem hun er. Hun tror ofte, hun har svaret, men må indse igen og igen, at hun ikke kender hele sandheden og ikke rigtigt kan stole på nogen.

Hvis du kunne lide første bog i Poppy War serien, så fortsæt endelig med Dragerepublikken! Jeg glæder mig i hvert fald til at læse afslutningen med tredje bind – omend jeg lige har brug for en pause med noget lidt lettere litteratur 😄

– Marin