70 ting du kan lave, mens du er indlagt på hospitalet af Lasse Toft

70 ting du kan lave, mens du er indlagt på hospitalet af Lasse Toft

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Byens Forlag

Forfatter: Lasse Toft
Forlag: Byens Forlag
År: 2023
Sider: 243
Sprog: Dansk
Genre: Skønlitteratur, guide

Stjerner: ⭐⭐⭐

70 ting du kan lave, mens du er indlagt på hospitalet er en slags guide til dem, der er indlagt på hospitalet i længere tid, og som mangler nogle nye, lidt skæve aktiviteter at tage sig til – såfremt det er muligt i deres tilstand. Lasse Toft introducerer læseren for, hvordan man kan fordrive tiden i en tid, der er den hårdeste og mest langsomme periode i ens liv. Hvordan du kan give dig i kast med aktiviteter som at lege læge, indføre en smiley-ordning for læger og sygeplejersker, oprette din egen bettingvirksomhed og tjene penge og mange flere.

Nu tænker du måske, hvorfor pokker har du læst den her, Camilla? Den lyder ikke som noget, du normalt ville læse. Det er også rigtig. Den her gang er det en kombination af ønsket om at prøve noget nyt og udvide min læsehorisont. Men også det faktum, at titlen og Lasses egen historie ramte et eller andet i mig og fik mig til at mindes min egen tid, hvor jeg var indlagt. Dog ikke i nærheden af så længe som Lasse, og heller ikke i en sådan grad at jeg var begyndt at kede mig, men dog alligevel indlagt. Så derfor sagde jeg ja til at læse og anmelde Lasses debutroman.

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg synes, det er et rigtig godt initiativ fra Lasses side at bringe humoren ind i noget ret alvorligt og lidt forsøge at tage pis på det hele. Selvom man ikke kan se det sjove i det i det øjeblik, man er direkte i det, tror jeg alligevel, det er vigtigt, at man prøver efterfølgende. Ellers tror jeg, at oplevelsen kan påvirke os noget mere, end vi bør lade den, hvis ikke vi tænker håb og humor ind i det.

70 ting du kan lave, mens du er indlagt på hospitalet er en hudløst ærlig og autentisk bog, hvor vi foruden en guide til aktiviteter på hospitalet også får et indblik i det, Lasse selv gennemgik. Uden at sidstnævnte fylder for meget, for det havde nok i sidste ende overskygget hele formålet med bogen – nemlig at tage lidt pis på det hele. Havde Lasses egen historie fyldt meget, ville det være en helt anden bog, og der tror jeg ikke, at det havde fungeret lige så godt med de humoristiske ting, du kunne lave i stedet for at ligge i sengen.

Man må gi’ ham det, at det er nogle ret så fantasifulde ideer, han lufter. Ideer, der er lige dele groteske og opfindsomme. Om man finder dem sjove, afhænger nok lidt af din humor. Personligt syntes jeg selv, at flere af dem var lige på grænsen til at være for meget, ligesom der nok også var nogle, som simpelthen var lige over grænsen. Men jeg forstår, hvad Lasse prøver på. Dertil synes jeg faktisk, at sproget er dejligt let, så bogen faktisk hurtigt er læst.

Hvis du mangler ny læsning, eller du gerne vil imponeres over de 70 ideer til ting, du kan lave på hospitalet, hvis du en dag skulle blive indlagt, så er Lasse Tofts bog et ret godt bud.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *