Bogen Pandora Jordskælv ligger ovenpå en masse løser bogsider omgivet af små lys på en lyskæde

Pandora – Jordskælv af Christian Engkilde

Forfatter: Christian Engkilde
Forlag: Silhuet
År: 2021
Sprog: Dansk
Sidetal: 497
Genre: Science fiction, dystopi, YA

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Pandora har igen mistet sin far og må denne gang til Enklaven for at finde ham. At komme ind i Enklaven er dog ikke lige til, og hun må søge hjælp hos Fiskene, der til gengæld vil have hende til at spionere indenfor murene. Pandora har kun planer om at redde sin far og komme langt væk derfra, men bliver alligevel hurtigt viklet ind i det politiske spil både internt i Enklaven og mellem Enklaven og oprørerne. 

 

Jordskælv er tredje og sidste bind i den dystopiske serie om Pandora – og sikke en afslutning! Jeg var revet med hele vejen og må sige, jeg tror, Jordskælv er den bedste bog i serien. Alle tråde bliver samlet op fra tidligere, samtidig med at vi bliver introduceret til Enklaven, som vi ellers kun har hørt om før. Byen, hvor “civilisationen” stadig lever, og hvor magten sidder. Selvom plottet er et meget genkendeligt ‘oprør mod de rige, der holder alle andre nede’, så fungerer det virkelig godt med en karakter som Pandora, der kommer udefra og egentlig bare gerne vil have sin far med hjem i live.

Vi får et gensyn med både Alexander og Maarten, samt et par af Fiskene fra sidste bind, men vi møder også en ny central karakter ved navn Colina. Jeg vil ikke spoile for meget selvfølgelig, men hun har en unik position, som gør hende til en spændende karakter. Hun er så godt skrevet og meget troværdig i sin væremåde, selv når hun er irriterende for Pandora, så forstår jeg hende.

Jeg fløj igennem bogen, der er lige så fint skrevet som de forrige og rammer et tempo, som gør, at man aldrig keder sig. Selvom der ikke altid er action i gang, så føles hvert kapitel lige vigtigt for Pandoras videre færd og bygger op til bogens sidste store klimaks. 

Jeg shipper stadig ikke helt Pandora og Alexander, men jeg må sige, det var forfriskende at læse en YA, hvor to unge mennesker kan være sammen uden det store drama og uden at fokus er på dem, når der sker vigtigere ting omkring dem. Pandora og Colinas vej mod venskab er et større omdrejningspunkt, hvilket jeg satte stor pris på.

Alt i alt er Pandora – Jordskælv en fantastisk afslutning på den god dystopisk YA serie. Så har du endnu ikke læst Pandora-serien færdig, kan du roligt gå i gang! Det er sjældent, den sidste bog i en serie trumfer de andre, men afslutningen her er altså noget nær perfekt udført.

– Marin