Familien Rokesby: Den rebelske miss Bridgerton af Julia Quinn

Familien Rokesby: Den rebelske miss Bridgerton af Julia Quinn

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra People’s

Forfatter: Julia Quinn
Forlag: People’s Press
År: 2023
Sider: 341
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Familien Rokesby: Den rebelske miss Bridgerton følger vi Billie Bridgerton, der er alt andet, end hvad man forventer af en ung kvinde fra 1700-tallet. Hun går i lange bukser, udfører mandens arbejde og siger, hvad hun mener – hun er helt simpelt lidt af en rebel. Billie og hendes familie bor ved siden af familien Rokesby, og det har altid været en uskreven “regel”, at hun en dag skulle giftes med en af de tre Rokesby-brødre. Så længe det bare ikke er George, for de to kan ikke fordrage hinanden. Troede de. Da Billie og George en dag nærmest kastes i armene på hinanden, da Billie har brug for hjælp, begynder en ny slags gnister at opstå – til alles overraskelse. Måske er George slet ikke så slem, som hun troede?

Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at læse Bridgerton-bøgerne, men jeg har slugt de to sæsoner, der har været på Netflix – så da People’s sendte de to første bøger i serien Familien Rokesby, kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang! Så tusind tak for overraskelsesposten 🙏

Det virkelig fede ved Den rebelske miss Bridgerton er, at man som læser tydeligt kan mærke atmosfæren i bogen. At man ikke har svært ved at forestille sig universet, som det tager sig ud i 1700-tallets London. Det hjælper selvfølgelig nok lidt på det, at jeg har set serien på Netflix, for jeg havde bestemt ingen problemer med at leve mig ind i tiden eller lade mig rive med for den sags skyld.

For da jeg først kom i gang med bogen, havde jeg virkelig svært ved at slippe den igen. Historien er sød og kærlig, og jeg kan egentlig meget godt lide den måde, forholdet mellem Billie og George udvikler sig på, og at de ikke fra starten af bare falder hinanden om halsen. Men der er også noget dejligt forfriskende over Billie, som slet ikke er sådan, som man ville forvente en ung kvinde i 1700-tallet var, eller som hendes mor og søster tilsyneladende er. Billie er helt sin egen, og det kunne jeg ret godt lide.

Historien fortælles skiftevis fra Billies og Georges synspunkt, og det fungerer ret godt for fortællingen. Det gør nemlig, at vi som læser kommer godt omkring og får indblik i begges tankemønstre. Det giver også noget mere til historien, at vi ikke blot følger Billie og hendes vej til George, men at vi faktisk også får lov til at høre om Georges vej til Billie. Det binder på en måde en rigtig fin sløjfe på det hele.

Dertil kommer, at Julia Quinn skriver i et medrivende og let sprog, hvor dialogerne flyder, og hvor handlingen tager én med på en rejse tilbage i tiden og ind i et spændende univers. Det er første gang, at jeg læser noget af forfatteren, men det er bestemt ikke sidste gang. For Den rebelske miss Bridgerton er virkelig fint skrevet, velspunden og fuld af kærlighed på den allerbedste måde.

Så hvis du elsker Bridgerton, vil du helt sikkert også elske Familien Rokesby.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *