Familien Rokesby: En opdigtet ægtemand af Julia Quinn

Familien Rokesby: En opdigtet ægtemand af Julia Quinn

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra People’s

Forfatter: Julia Quinn
Forlag: People’s Press
År: 2023
Sider: 351
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

En opdigtet ægtemand fortsætter, hvor Den rebelske miss Bridgerton sluttede: Nemlig med at Georges bror, Edward, var blevet fundet i live. Her i anden bog følger vi Edward, og Cecilia, hans kone. Problemet er bare, at Edward efter et slag i hovedet har mistet hukommelsen, og hverken kan huske, hvor han har været, hvad han har lavet, hvordan han er havnet i New York, og værst af alt at han er blevet gift. For Cecilia er da hans kone, ikke? 
Cecilia er rejst til New York i håbet om at finde sin forsvundne bror, men da hun efter lang tids søgen finder den sårede Edward, sin brors bedste ven, beslutter hun sig for at hjælpe ham. Men for at få lov til det, er hun nødt til at fortælle en lille hvid løgn – men så længe hun husker at fortæller sandheden, når han er kommet sig, så går det jo nok alt sammen.

Fælles for begge bøger om Familien Rokesby er, at her er tale om nogle virkelig interessante karakterer, man ikke kan undgå at føle med eller holde af. Ligesom Billie er Cecilia et friskt pust, og hun er heller ikke bange for at sige sin mening eller holde fast på det, hun mener, er rigtigt. Og Edward virker helt enkelt bare som en rigtig god mand, der gerne vil gøre det rigtige. Forfatteren har altså skabt nogle runde og personlighedsmæssigt dybe karakterer, som man har lyst til at følge og blive klogere på. 

En opdigtet ægtemand følger vi også skiftevis Edward og Cecilia, så fortællingen derved bliver mere fyldestgørende. Der er også noget mere på spil her i anden bog, i og med at Cecilia har løjet fra starten af, og Edward intet husker, hvilket sammen med hendes brors forsvinden tilføjer et ekstra lag til historien. Den har derfor også lidt mere spænding, uden at det bliver en decideret spændingsroman, men mere sådan at der er lidt mere fremdrift, og nogle ting der skal udredes. For hvad sker der egentlig, hvis og når Edward får sin hukommelse igen? 

En opdigtet ægtemand er kærlighedsroman, når det er allerbedst, og det er da også en dejlig kærlig historie, på trods af de mere triste og dystre omstændigheder, som bringer Cecilia og Edward sammen. Julia Quinn har igen skrevet i et let sprog, der hurtigt tager læseren med tilbage i tiden, og hvor handlingen glider derudaf, indtil sidste side er læst. Og så kan jeg ret godt lide, at hun indtil videre har sluttet begge bøger på lidt af en cliff-hanger. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse næste i rækken, som uden tvivl kommer til at handle om Andrew – den tredje Rokesby-bror.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *