Sommer ved havet af Sarah Morgan

Sommer ved havet af Sarah Morgan

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra HarperCollins Nordic

Forfatter: Sarah Morgen
Forlag: HarperCollins Nordic
År: 2023
Sider: 366
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Feel-good, Kærlighed

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Sommer ved havet handler om Joanna og Ashley, hvis liv pludseligt og meget offentligt vikles ind i hinanden, da Joannas berømte eksmand dør i en ulykke. Med ham i bilen var Ashley nemlig – en ung og gravid kvinde. Joanna har levet med spotlyset i mange år og ved, hvor brutalt det kan være. Så hun beslutter sig for at hjælpe Ashley ved at holde lav profil i hendes sommerhus tilbage i hendes fødeby. Ashley har ingen andre og undrer sig over Joannas hjælp, der om nogen har ret til at hade hende. Men mens de begge gemmer sig fra omverdenen, udvikler de et nært og helt unikt venskab. Et venskab, der sættes på prøve, da en gammel flamme dukker op, og hemmeligheder afsløres.

Det her er første gang, at jeg læser noget af Sarah Morgan, men jeg kan allerede nu godt forstå, at hun har så mange læsere verden over. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om det er tilfældet i hendes øvrige bøger, men Sommer ved havet tager faktisk nogle forholdsvise tunge emner op, men det gøres med en sådan lethed, varme og autenticitet, at det på ingen måde bliver tungt. Kombineret med et skvæt humør bliver det på en eller anden måde sådan rigtig hyggeligt og rart at læse.

Sommer ved havet handler i høj grad om spotlyset, og hvorvidt man kan lade sig styre af det, kue af det eller tage kampen op. Joanna har hele sit liv ladet sig kue af paparazzierne, og hvad de skriver om hende i bladene. Med det resultat at hun lever et ensomt og meget forsigtigt liv uden nære venner eller oplevelser. Ind kommer Ashley, der mener det absolut modsatte, og langsomt bløder Joanna også op for at leve sit liv, præcis som hun ønsker – skide være med billederne, spotlyset og kommentarerne.

Men romanen handler i lige så høj grad om fortiden, de valg, vi træffer i livet, tilgivelse, og hvordan intet nødvendigvis behøver at være skrevet i sten – for vi kan altid ændre retning. Og det, synes jeg, er nogle virkelig vigtige emner at tage fat på. Og så er det bare dejligt, at det gøres så let og fint her i Sommer ved havet.

Sommer ved havet fortælles skiftevis fra Joanna og Ashley samt fra Joannas barndomsveninde, Mel, da de først lander i hendes hjemby. Det binder historien rigtig fint sammen og giver samtidig et større indblik i, hvad der er foregået forud for deres ankomst, og hvad de tænker. Det driver plottet fint fremad. Dog syntes jeg indimellem, at kapitlerne måske var lige en tand for lange – men det er, fordi jeg foretrækker korte kapitler 😅

Karaktererne heri er fint beskrevet og på en måde dejligt nuanceret. Jeg kunne især lide kontrasten mellem Joanna og Ashley, som komplimenterer deres venskab virkelig fint. Hvordan Joanna er den mere eftertænksomme, mens Ashley er energisk. Og det er virkelig så fin en detalje, hvordan Ashley faktisk bliver den, der lærer Joanna en masse ting, selvom Joanna er den ældste.

Alt i alt synes jeg, at Sommer ved havet er en hyggelig og hjertevarm feel-good roman med noget på hjerte og en virkelig fin historie om tilgivelse, og om at turde åbne op igen og lukke kærligheden ind, selvom man før er blevet brændt.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *