Bogen Boyfriend material ligger halvt på en stak løse bogsider ved siden af en kop te og chokolade

Boyfriend Material af Alexis Hall

Forfatter: Alexis Hall
Forlag: Sourcebooks
År: 2020
Sprog: Engelsk
Sideantal: 425
Genre: Romance / Rom-com, LGBTQ+

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Luc O’Donnell har ikke styr på ret meget i sit liv, slet ikke når det kommer til kærlighed. Da begge hans forældre var rockstjerner i deres ungdom, er han periferisk kendt, og enhver fejl, han begår, ender i diverse second-rate magasiner og websider. I et forsøg på at redde sit image (og sit job), begynder han at fake-date en respektabel mand ved navn Oliver Blackwood. Han er forsvarsadvokat, vegetar og helt igennem normal og kedelig. De to har intet tilfælles, men har begge brug for en date til hver deres begivenhed og aftaler at ‘fake date’ indtil da. Men som de lærer hinanden at kende, spirer der måske alligevel noget ægte.

 

Boyfriend Material er en bog, jeg efterhånden har set mange tale om – altid med en masse ros og positive anmeldelser – og den er rigtig god, den blæste bare ikke mig personligt helt vildt bagover. Falske forhold er en velkendt trope, der er lige dele sjov og nervepirrende, men her bruges det mest som en metode til at få historien i gang. Derefter er bogen fyldt med både drama, humor og følelsesladede øjeblikke, der får os til at heppe på de to.

Luc og Oliver fungerer virkelig godt i spil med hinanden, måske netop fordi de er modsætninger i et ‘opposites attract’ forhold. De er helstøbte karakterer, som man, som læser, nemt holder af og føler med, da de også begge har tydelige fejl og mangler. De lærer fra hinanden og vokser som personer, hvilket, jeg vil mene, er et sundt tegn i et forhold. Noget som jeg virkelig godt kunne lide ved Boyfriend Material var manglen på unødvendigt drama. Forstå mig ret, der er masser af drama, men det er ikke baseret på de sædvanlige misforståelser, man ellers ser ofte i romantiske historier. De taler rent faktisk om deres følelser og problemer, hvilket er et frisk pust.

Både Luc og Oliver har problemer med deres forældre. Luc med sin fraværende rockstjerne far, og Oliver med sine forældres stræben efter det perfekte. Det giver bogen lidt ekstra, at vi også får indblik i, hvorfor de er, som de er, og agerer som de gør. Lucs vennekreds virkede dog til tider overflødisk, med undtagelse af Bridget.

Boyfriend Material har et godt flow og bæres en del af dialoger og tanker fra Luc. Humoren er mere en varm-smilende-humor end høj-latter-humor, men det klæder den udmærket. 

Så leder du efter en sød rom-com, eller er du fan af ‘fake-dating’ tropen, så er Boyfriend Material en letlæst hjertevarmende roman, der helt sikkert vil efterlade dig med et smil på læben.

– Marin